DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Beperelte az IndyCart a megsérült néző

Az IndyCar St. Petersburgben rendezett szezonnyitóján egy törmelék által eltalált néző kártérítést követel a sorozatból, és mindenkit beperelt, aki csak érintett az ügyben.

Március végén mi is beszámoltunk róla, hogy Brigitte Hoffstettert koponyatöréssel szállították kórházba, miután a verseny során rázuhant az egyik autóról lerepülő aerodinamikai elem. Az eset azért volt különösen meglepő, mert a hölgy nem is a lelátón ült, hanem az egyik mögött sétált, és több mint 100 méterre volt a pályától, amikor a szerencsétlenség érte.

JDC-STPTSUN-2015-1479



Hoffstetter nem is hagyta annyiban az ügyet, hiszen a Tampa Bay Times értesülései szerint beperelte a St. Petersburg-i verseny szervezőit, magát az IndyCar sorozatot, valamint a védőkorlátokért felelős Smith Fence céget, a felektől összesen 15 000 dollárnyi kártérítést követelve.

Keresetét arra alapozza, hogy az IndyCar nem járt el elég körültekintően az új aerodinamikai csomagok bevezetésekor, hiszen bebizonyosodott, hogy az autókra felkerült számos apró szárny könnyen letörhet a legkisebb koccanások során is, ami bárki számára veszélyes lehet. Mivel az eset a szezonnyitón történt, ez a futam volt az első éles bevetésük az új autóknak. Hoffstetter ügyvédje azt is hozzátette a 16 oldalas dokumentumban, hogy a szervezők nem hívták fel a nézők figyelmét erre a leselkedő veszélyre, a védőhálók pedig nem nyújtottak elegendő védelmet.

A sorozat a történtek után már reagált a sérülékeny aerodinamikai elemek problémájára: a Chevrolet autóinak első szárnyáról eltávolítottak egyes toldalékszárnyakat, míg a Honda megerősítette azok rögzítését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: