DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
USA

Még Chilton is az Indycarba vágyódik

Ő a harmadik a még tavaly is aktív F1-esek közül, aki a tengerentúli sorozatban kötne ki. Méghozzá abban a brit csapatban, amelyben saját apja is fontos pozíciót lát el.

Max Chilton majdnem két teljes szezont töltött a Formula-1-ben, a sereghajtó Marussia színeiben, amely nem tett számára lehetővé pontszerzést, de egy egyedülálló rekordot felállított: a 26. versenyéig egyetlen alkalommal sem esett ki. A Marussia megszűnésével Chilton helye is elveszett a mezőnyben. Jövője eddig nem dőlt el, most azonban kinyilvánította szándékát, amely egy 2016-os versenyülés az Indycar sorozat mezőnyében.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a brit Carlin csapat, amely számos formaautós utánpótlás-kategóriában képviseli magát, gondolt egy nagyot, és 2015-ben az Indy Lights szériában, az Indycar GP2-jében indul, azzal a határozott céllal, hogy 2016-ban már a nagyok között szerepeljen. Idei versenyzőjük tavaly Formula-3-as Európa-bajnokságon teljesítő Ed Jones lesz. Chilton az első évben a fejlesztési munkákat segítené. Az egykori marussiás a Carlinnal szerepelt a GP2-ben is, és az egybeesés sem lehet véletlen: az istálló elnökét ugyanis Grahame Chiltonnak hívják.



„Nagyon izgatott vagyok, hogy az USA-ban segíthetem a Carlint” –nyilatkozta Max Chilton. „Miközben továbbra is mérlegelem 2015-ös lehetőségeim, az Indycar csomagja érdekes kihívást jelent. Azzal, hogy közreműködök az Indy Lights csapat fejlődésében, nyitva hagyom a lehetőségeim az Indycar-programra 2016-ban. Remélhetőleg segíthetem a fiúkat a Carlinnál, hogy a lehető legtöbbet hozzanak ki első szezonjukból.

Több Formula-1-es versenyzővel kapcsolatban lehetőségként merült fel, vagy ők maguk beszéltek róla, hogy az Indycarban folytatnák: Jean-Eric Vergne, Kevin Magnussen, de még az elmúlt éveket tesztpilótaként töltő Alexander Rossi célkeresztjébe is ez a sorozat került. Természetesen nincs garancia arra, hogy az egyesült államokbeli sorozatban is lesznek idén, az Indycar azonban sokkal népszerűbb lett az ex-F1-esek számára, mint korábban. Utoljára Rubens Barrichello bukkant fel a szériában 2012-ben, nem túl sok sikerrel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: