DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Túraautó

Michelisz rajt-cél győzelmet aratott Vallelungában

Végig üldözte a csapattárs az első futamon, de nem ingott meg a magyar pilóta, aki idei második sikerével növelte az előnyét a TCR Világsorozat összetettjében.

A hétvégén Vallelungában, a TCR Italy Festival keretein belül folytatódik a TCR World Tour 2023-as idénye, s az első futamnak a szombati időmérőn szerzett idei második elsősége révén Michelisz Norbert vághatott neki a pole-pozícióból. és bár keményen kellett védekeznie csapattársa, Mikel Azcona és az audis Frederic Vervisch ellen, a magyar pilóta megőrizte a vezetést a start után.

tcr-michelisz-vallelunga



Az élen álló trió apránként leszakította magáról a Thed Björk vezette üldözőket, sőt idővel Vervisch is elkezdett átmenetileg lemaradni a Hyundaiokról. Azcona viszont folyamatosan öt-hét tizedmásodperc körüli hátránnyal követte Micheliszt. 

Az utolsó körökre fordulva Vervisch visszalassult és hátracsúszott, ez azonban nem zavarta a BRC duóját: Norbi keze nem remegett meg az Azcona jelentette nyomástól, így szezonbeli második győzelmét aratta, aminek köszönhetően növelte előnyét az összetettben. A pódiumot Björk tette teljessé a Lynk & Cóval, majd jött Rob Huff, Yann Ehrlacher, Nestor Girolami és Santiago Urrutia. Az eredményeknek köszönhetően Michelisz előnye 30 pontra hízott Ehrlacher és 37 egységnyire Azcona előtt.

Folytatás 16 órakor a fordított rajtrácsos második futammal, amely szintén a TCR YouTube-csatornáján lesz nézhető – íme, a teljes első verseny:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: