DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Túraautó

Michelisz a dobogón és újra az élen

A TCR Europe-ban induló John Filippi nyerte a World Tour második futamát Spában, míg a BRC Hyundai magyarja második helyével ismét vezeti a tabellát.

Vasárnap késő délelőtt került sor a TCR Világsorozat második futamára Spában. Az első sorból két a TCR Europe-ban szereplő pilóta, John Filippi és Felipe Fernandez startolhatott a fordított rajtrács révén, mögöttük azonban ott volt rögtön Michelisz Norbert. Aki nem is vesztegette az időt, az első kanyarokban kemény fej fej melletti csata után lenyomta Fernandezt – akit még Tom Coronel és Santiago Urrutia is megelőzött aztán.

tcr-michelisz-spa



Filippi sem lógott el túlságosan az élen, Michelisznek viszont inkább hátrafelé kellett figyelnie és védekeznie Coronel ellen. Amit sikeresen abszolvált is a BRC Hyundai magyarja, majd a hajrára fel is lélegezhetett kissé, mert a TCR Europe-ban szereplő hollandot Urrutia kezdte el szorongatni, sőt az utolsó sikánban össze is koccant a két autó, amely együtt vágta át a kanyart. Hátrébb Nestor Girolami és Rob Huff parádés csatája szolgáltatta a show-t, majd miután az argentin áthámozta magát a 2012-es világbajnokon, Mikel Azcona is lecsapott a britre, akit aztán még a Lynk & Cók hada is megtámadott a legvégén.

Eközben az élen Filippit semmi sem zavarta, a spanyol megnyerte a versenyt. Michelisz bejött a második helyen, ez pedig azt jelentette, hogy újra visszavette a vezetést a TCR World Tour összetettjében. Coronel tette teljessé a dobogót – amelyre tehát Norbi mellett két TCR Europe-pilóta állhatott még fel –, majd jött Urrutia és a szombati viadalon győztes, de a tabellán most hárompontos hátrányba kerülő Yann Ehrlacher. Fernandez lett a hatodik, aztán jött az említett Girolami, Azcona, Thed Björk, Huff kvartett.

Ami pedig a mezőny másik magyarját, a TCR Europe-ban idén először rajthoz álló Losonczy Leventét illeti: ezúttal a 21. helyen látta meg a kockás zászlót a Hyundaijal. Az alábbi videóban a teljes futam visszanézhető – a TCR World Tour szezonja pedig két hét múlva Vallelungában folytatódik, míg az Európa-kupa legközelebb már a Hungaroringre utazik, szintén a Világsorozat mezőnyével együtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: