DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

A DTM-ben is felbukkanhat idén Sebastien Loeb

A sokoldalú ralilegenda a hírek szerint a Red Bull–Ferrarit teszteli Spában. A 2021-es csapatbajnok AF Corse istállónál pedig jó pár versenyre kiadó egy hely az idei szezonban.

A Red Bull által szponzorált AF Corse privát, Spa-Francorchamps-ban tartott tesztjén a csapat nemrég leigazolt két DTM-versenyzője, Nick Cassidy és Felipe Fraga Ferrari 488 GT3-asa mellett egy harmadik, fehérre festett autó is körözött. Az Endurance-Info és Motorsport.com információ szerint ezt a versenygépet a kilencszeres ralivilágbajnok, Sebastien Loeb vezette kedden, aki szerdán szintén autóba ül. A megkeresett Red Bull nem igazolta, de nem is cáfolta Loeb szerepét, aki régóta a cég támogattjai között szerepel.



Az új-zélandi Cassidy zsúfolt szezonjában a Formula-E-ben (Envision Racing) és a WEC-ben (AF Corse, GTE Am) is szerepel, így több DTM-fordulót ki kell hagynia a szezon során egybeesések miatt: várhatóan a portimaói szezonnyitót, a Norisringet és Spát. A Motorsport szerint Loeb lehet a Red Bull sztárbeugrója ezen versenyek valamelyikén – különösen, mivel utánpótlásprogramjuk F2-es és F3-as pilótáira sem számíthatnak ugyancsak időpontütközések miatt. (A spái forduló egybeesik az Extreme-E chilei hétvégéjével, ahol Loebnek jelenése van.)

A 48 éves Loeb sokoldalúságáról mindent elmond idei szezonja: az elmúlt három hónap során második lett a Dakar Ralin, a WRC-be visszatérve megnyerte a Monte-Carlo Ralit, győzött a Bajnokok Tornáján és szerzett egy dobogót az Extreme-E szaúdi szezonnyitóján. Ezek a versenyek terepen zajlottak, de Loeb pályán is bizonyított már színes pályafutása során, egy évet az FIA GT Seriesben, kettőt pedig a WTCR-ben húzott le, ahol hat futamgyőzelmet ért el.

A DTM-ben pedig egy nyerő csapat és autó állhatna a rendelkezésére: az AF Corse a széria regnáló csapatbajnoka, amellyel tavaly Liam Lawson az összetett második helyén végzett – az új-zélandi a botrányos szezonnyitó miatt nem akart visszatérni a szériába –, Alex Albon pedig összetett hatodik lett, egybevetve négy futamgyőzelemmel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: