DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Túraautó

Kiderült, hol versenyez idén Albon

Nem csak F1-es tartalékként számít a Sergio Perezre cserélt brit-thai pilótára a Red Bull: a fiatal versenyző a DTM-ben is rajthoz áll – igaz, az még nem derült ki, melyik csapattal és milyen autóval.

Néhány nappal a tavalyi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után jelentette be a Red Bull, hogy 2021-ben már nem Alexander Albon, hanem Sergio Perez lesz Max Verstappen csapattársa a Formula-1-es anyacsapatnál. Nem engedik el azonban a brit-thai kezét sem, akit tartalékpilótaként fognak a továbbiakban alkalmazni.

albon-redbull-1



Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója egy ízben arra is utalást tett, hogy akár kölcsön is adhatják más F1-es csapatnak Albont, ám ma bejelentették, hogy erre nem kerül sor, cserébe viszont a pilóta rajthoz áll a DTM-ben. Nem fog teljes szezont futni azért: csak akkor fog indulni a Német Túraautó-bajnokság új GT3-as korszakának első évében, amikor az nem ütközik F1-es tartalékosi teendőivel.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy Albon kivel felváltva fog szerepelni a DTM-ben, ahogy a csapatot, sőt a márkát sem nevezte meg a Red Bull. Viszont a két F1-es dobogót szerző versenyző az első újonc a széria 2021-es mezőnyében – viszont nem az egyetlen Red Bull-támogatott, ugyanis egyúttal arra is fény derült, hogy az energiaitalosok szintén a DTM-ben protezsálják a tavalyi F3-as bajnokságot az ötödik helyen záró Liam Lawsont is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: