DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Marko: Ha úgy alakul, kölcsönadjuk Albont

A Red Bull csapatának főtanácsadója árult el részleteket az Alexander Albonnal kötött új szerződésükről. Állítólag el is engednék a thai pilóta kezét, persze csak rövid távra.

Nem sokkal karácsony előtt jelentette be a Red Bull, hogy kivel folytatják a versenyzést a 2021-es szezonban, s miután a Alpha Taurinál Yuki Tsunodára, az első számú csapatnál pedig Sergio Perezre tették le a voksukat, Alexander Albonnak nem jutott hely.

Perez bejelentésével együtt azt is tisztázták, hogy a thai pilóta fejlesztői- és tesztpilótai szerepköröket tölt majd be 2021-ben. Egyelőre csak egyetlen szezonra szólnak a szerződések, azonban Dr. Helmut Marko legutóbbi nyilatkozata arra enged következtetni, hogy a Red Bull akár hosszabb távon is számolhat a mexikóival.



„Nyitottak vagyunk arra, hogy kölcsönadjuk Alexet, ha egy csapat olyan helyzetbe kerülne, hogy rövidebb távon pilótára lenne szüksége. Ezúton további tapasztalatokat tudna szerezni és visszarázódhatna” – mondta Marko a Motorsport-Totalnak.

„Többször is lehetőséget fog kapni a teszteken és nagyon sok dolga lesz a szimulátorban, illetve a legtöbb futamon jelen lesz, mint tartalékpilóta, hiszen végtére is négy versenyzőnk van, bármi történhet. Ez még nem a vége a karrierjének, most meglátjuk, hogy sikerül-e egyenesbe hoznunk őt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: