DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hill: A Red Bull Perezre hallgasson, ne Verstappenre

Az exvilágbajnok szerint Max Verstappen lehet, hogy a rossz autót is jónak tünteti fel, de ez zsákutcába viheti a csapatot. Perez tapasztaltabb, az ő véleménye nagyon értékes lehet a Red Bull számára.

Érdekes dologról beszélt az In the Pink podcastben vendégeskedő Damon Hill, 1996 Formula-1-es világbajnoka: szerinte ugyanis a Red Bullnak az autó fejlesztésében most már jobban kellene hallgatnia Sergio Perez visszajelzéseire, mint Max Verstappenéire. A csapat nyilvánvalóan a vb-esélyes holland klasszisra építette autóit az utóbbi években, ennek egyik hozadéka viszont az volt, hogy a második számú versenyzők abszolút nem tudtak vele menni - Hill szerint ezen most változtatniuk kell.

whaaat



"Szerintem Sergio már érettebb, tapasztaltabb, ő át fogja látni, hogy mi történik. Egy Red Bull-fiatal számára ez nagyon nehéz feladat" - mondta Hill a podcastben. "Szóval Sergio képes lesz erős csapatjátékossá válni, nekik pedig figyelniük kell arra, amit mond, mert most már nagyon sok tapasztalata van... több, mint Maxnak" - tette hozzá, majd kicsit jobban is kifejtette ezt.

"Ha egy csapatnak van egy nagyon tehetséges pilótája, akkor az a csapat gyakran elmegy egy bizonyos irányba, mert a pilóta azt mondja, hogy neki az tetszik - de a pilóták néha tévedhetnek. Néha némelyiküknek annyi nyers, ösztönös tehetsége van, hogy bármivel tud jól menni, mindegy, hogy az mennyire rossz, ők gyorssá teszik. Ez viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó irányba mennek az autóval."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: