DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Björk megállíthatatlan a kínai WTCR-hétvégén, Michelisz 3., Szabó 7.

A Hyundai svéd versenyzőjét, Thed Björköt egész hétvégén nem lehet egyelőre megállítani Kínában, ennek megfelelően övé lett a pole is a WTCR ningbói hétvégéjének szombat hajnali időmérőjén. Michelisz is elöl, Szabó is jól ment.

Július közepén, Szlovákiában rendeztek utoljára futamot a WTCR-ben, vagyis gyakorlatilag két és fél hónapos nyári szünetet adott most fel a mezőny, amikor Kínában ismét beindították az autókat.

Az eső megkímélte a versenyzőket, és bár az idő felhős volt, a pálya száraz, így egyszerűbbek voltak a körülmények a kvalifikáción. Azon a kvalifikáción, amelyen jól kezdett Michelisz Norbert, aki eleinte harmadik volt, majd az élre is állt addig, ameddig Fred Vervisch le nem taszította őt az első pozícióból.

A végjátékban aztán helyreállt a papírforma, és az egész hétvégén bombaformában versenyző Thed Björk bizonyult a leggyorsabbnak, így övé lett a pole-pozíció is. Az Yvan Muller Racing Hyundai-át kormányzó svéd mögé az első rajtsorba még Vervisch tudta magát kvalifikálni, Michelisz mögülük indulhat majd, a harmadik rajtkockából, a második sor elejéről.

Jó jel Michelisz bajnoki reményei szempontjából, hogy az éllovas csapattárs, Gabriele Tarquini csak közvetlen mögüle várhatja a piros lámpák kialvását. Tarquini mögé Esteban Guerrieri és Nathaniel Berthon állhatnak fel.

Jól ment a Zengő Motorsport két fiatal magyarja, Szabó Zsolt és Nagy Norbert is, Szabó a hetedik helyet szerezte meg magyar idő szerint szombat hajnalban, Nagy pedig csak úgy lett tizenhatodik, hogy ehhez már hozzáadódott a Szlovákiából hozott öthelyes rajtbüntetése is. Jól jött ki az élmezőny, így Michelisz és Tarquini számára az is, hogy a hétvégét összetett negyedikként megkezdő Yann Ehrlacher csak a tizenkettedik, nagybátyja, Yvan Muller pedig csak a tizenharmadik helyet szerezte meg, ő ráadásul második volt a tabellán.

A futam magyar idő szerint 9:30-kor rajtol, addig is az időmérő végeredménye:



WTCRKína

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: