DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Kilenc magyar versenyző a TCR hungaroringi hétvégéjén

A nemzetközi túraautós széria megszokott kétfős magyar különítménye négy és félszeresére duzzad az előttünk álló versenyen: talán csak Belgiumban (ahol önálló TCR-es sorozat működik) szokott ennyi hazai versenyző vendégszerepelni.

A M1RA állandó pilótájához, a 18-at betöltő Tassi Attilához saját csapatfőnöke, Michelisz Norbert csatlakozik az istálló harmadik autójával – most már biztos, hogy lesz autója a túraautós sztárnak, annak ellenére, hogy az egyik Honda totálkárosra történt múlt hétvégén.



A Zengő Motorsport pilótája, Ficza Ferenc Kiája a hazai versenyre készült el – a csapat ezzel a márkával tervezte szezonját, de amíg az autón dolgoztak, a 21 éves pilóta SEAT-ot hajtott. Ficza mellett a Zengő még négy SEAT-ot indít hazai versenyzőknek: Nagy Dániel (WTCC), Mór Csaba (GT4), György Anett (ETCC) és Tóth Csaba vezet egyet-egyet.

További két magyar versenyző indul hazai csapat hátterével: a 18 éves Jedlóczky L. Márk a Team Unicorse Alfa Romeójával, a Suzuki-bajnok Bernula István pedig a Botka Rally Team Kiájával.

A normál esetben kissé sovány, 17 fős mezőny jóval egészségesebb létszámra, 24-re duzzadhat a magyar pilótákkal kiegészülve a DTM-mel közös versenyhétvégén, habár a teljes nevezési listát még nem adták ki. Ez Spával együtt a maximum az idei szezonban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: