DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Egyre közelebb a DTM-hez Keszthelyi Vivien

Május 1-én vasárnap immár negyedik alkalommal rendezték meg Budapest belvárosában a Nagy Futam elnevezésű motorsport showműsort. Az eseményen megmutatta Audi TT Cup Racer versenyautóját Keszthelyi Vivien is, aki idén az Audi Sport racing academy támogatásával indul.

A város szívében kijelölt 4 km-es pályán több kört is megtettek a résztvevők, aminek egyedi része volt az Erzsébet híd és a Clark Ádám téri körforgalom. Kuriózum az is, hogy a rajongók olyan közel kerülhettek az autókhoz, illetve a pilótákhoz, mint zárt versenypályán soha. A bemutató mellett a Várkert Bazár előtt kialakított paddockban személyesen találkozhattak az Audi Sport pilótáival, akik autogramkártyákkal is készültek.

Keszthelyi Vivien Audi Sport



Budapest utcáin Keszthelyi Vivien Miguel Molina-val kipróbálta az Audi RS 5 DTM versenyautót is. A fiatal pilóta célja, hogy eljusson a német túraautó sorozatba. A több évtizedes múltra visszatekintő bajnokság nem csak a zárt karosszériájú versenyzés csúcsa, hanem az autósport egyetlen olyan versenysorozata, amely kizárólag teljesítmény alapján válogatja pilótáit. Ezért is egyedülálló, hogy a Nagy Futam alkalmával Keszthelyi Vivien nem csak beült a DTM autóba, hanem több kört meg is tettek a spanyol Molina-val. Az üléspróba tehát már megvolt, egy lépéssel közelebb a cél.

Keszthelyi Vivien Audi DTM

A 15 éves versenyző számára újabb akadémiai találkozó következik hamarosan, júniusban pedig folytatódik a túrautó sorozat, ezúttal a Pannónia-Ringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: