DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Túraautó

Csaták, bukások és boldog győztesek az RCM Kupában

A 2015-ös Hankook RCM Cup második versenyhétvégéjét a horvátországi Rijeka közelében található Grobnik Autodromban rendezték. Az egyenlő erőt képviselő Suzuki Swiftekkel ezúttal is remek csatákat vívtak a fiatalok.

A helyszín mindenki számára új volt, de magának a versenyhétvégének már felkészülten vághattak neki a versenyzők, hiszen szerdától kezdve folyt a tesztelés a pályán. Már ez a nap sem telt el izgalmak nélkül, mivel az egyik hölgyversenyző György Anett egy apró hibája nagy bukással végződött, aminek a Suzuki eleje látta a kárát. Íme, a baleset belső kamerás felvétele:

 

ANETT SZERDAI BALESETE :-(((

Posted by George Racing Team on 2015. június 13.

 

György Anett csapata, a George Racing nagyszerű munkát végzett, így a pilóta a hétvégének már újból egy száz százalékosan felkészített autóval vághatott neki. A versenyhétvége tétre menő része pénteken, a félórás időmérő edzéssel kezdődött, amit némi meglepetésre egy ifjú tehetség, Tassi Attila nyert meg a bajnokság éllovasa, Tim Gábor előtt.

Még szintén pénteken került sor az első futamra, amely elképesztő izgalmakat hozott. Az első kör végén négyen érkeztek meg egymás mellett a célegyenesbe, és nevető negyedikként végül Nagy Norbert fordult el elsőként az első kanyarban. A korábban már a WTCC-ben és az ETCC-ben is bizonyító pilóta számára innentől a védekezéssel telt a verseny, ám az utolsó előtti körben elhasználódott abroncsain elkövetett egy apró hibát, az őt kitartóan üldöző Tim Gábor pedig egyből lecsapott a lehetőségre, és megelőzte őt. Tim ezzel zsinórban harmadik futamgyőzelmét zsebelte be, de Nagy sem lehetett csalódott a leintés után, hiszen ez a 2. hely jelentette első dobogós helyezését az RCM Cupban, míg a 3. helyre egy 14 éves holland tehetség, Mika Morien futott be.

A teljes első futam felvétele Tim Gábor fedélzeti kamerájának képéből:

Az első futam dobogósainak nyilatkozata:

 

Interjúk a pénteki futam után.Interviews after the race on Friday.

Posted by RCM Cup on 2015. június 13.

 

A fordított rajtrácsos második futam sem volt mentes az izgalmaktól. Nagy Dániel hatalmas csatában nyert, a hajrában Tim Gábort maga mögött tartva, aki a 8. helyről indulva persze a 2. helynek is nagyon örült, és elmondása szerint a végén már nem akart kockáztatni sokat. A 3. helyre az a Báldi Gergő futott be, aki mindössze második versenyhétvégéjét teljesítette, ő korábban ugyanis csak a szimulátorozás virtuális világában jeleskedett.

A második futam Tassi Attila megpördüléséről is marad emlékezetes, amit most Nagy Dániel visszapillantó tükréből tekinthetünk meg:

 

Ez is a második futam része volt....

Posted by Nagy Dani on 2015. június 13.

 

A második futam történései Tim Gábor szemszögéből:

A második futam dobogósainak nyilatkozata:

 

Interjúk a szombati futam után.Interviews after the race on Saturday.

Posted by RCM Cup on 2015. június 14.

 

A komplett rijekai hétvége történései Mika Morien szemszögéből:

 

Here is my race video from last weekend in the RCM Cup at Automotodrom Grobnik in Croatia. It was a great weekend with awesome results. Would you like to know which place I finished?? Than please watch my video! Please don't forget to like and share this video. Would you like to follow my race events, than please like my Mika Morien Racing Facebook page!!! :-)

Posted by Mika Morien Racing on 2015. június 15.

 

A horvátországi versenyhétvégét követően Tim Gábor 23 pontra növelte előnyét a márkakupa-sorozat összesített bajnoki pontversenyében. Üldözői legközelebb július 4-5-én, a Slovakia Ringen próbálhatják meg legyőzni őt, és újabb támadásba lendülni a bajnoki címért folyó harcban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: