DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Alonso: Túlteljesítettem a céljaimat

Fernando Alonso nem számított rá, hogy képes lesz második időt futni egy szakaszon élete első Dakarján, úgyhogy számára hatalmas siker volt a hétfői nap.

Eddigi legjobb eredményét érte el az idei Dakaron Fernando Alonso a mai napon, amikor a nyolcadik szakaszon az abszolút második időt produkálta - ugyan a spanyol rajtpozíciója kedvező volt az élen állókhoz képest, de ettől még rendkívül elégedett az eddigi teljesítményével. Az összetettben nincs esélye komoly eredményre a második szakasz miatt, ahol szerelnie kellett és órákat veszített, de a részeredményeket tekintve túlszárnyalta a saját várakozásait.

"Nemcsak teljesítettem, de túl is szárnyaltam mindenféle személyes célomat, ami megvolt a Dakar előtt" - idézi Alonso szavait az Autosport. "Marokóbban (a felkészülési versenyen) jól éreztem magam, de tizenöt percre voltam az elejétől 250 kilométeres szakaszokon. Nem tudtam, hogy a Dakaron beférek-e fél óra alá a legnagyobb ászokhoz képest és az, hogy az ilyen napokon közel vagyok hozzájuk, vagy akár előttük, nem is volt a céljaim között."

all



"Láttuk az időket (Marc Comával, a navigátorával) és az igazság az, hogy majdnem megcsipkedtük egymást, alig hittük el, hogy minden ilyen jól alakult. A szakasz simán zajlott, volt egy defektünk, de nem hiszem, hogy számított. Számunkra ezek a pillanatok jelentik az igazi élvezetet, az igazi érzelmeket, mert tudjuk, hogy ez milyen nehéz, hogy mit éltünk át a dűnéken, szóval amikor beérünk a célba és ott vagyunk a legjobbak között, az óriási" - magyarázta tovább a kétszeres Formula-1-es világbajnok.

Majd hozzátette: néhány hónapja még be sem tudta indítani az autót, ez teszi igazán értékessé a fejlődését és az eredményeit...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: