DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Tereprali

Hazai terepen az átszabott Scania Qualisport Torpedo

Jelentős átalakítások után viszi táncba a Scania Qualisport Torpedo versenykamiont a Qualisport Racing csapata a hétvégén esedékes hazai Világkupa-futamon, a 15. Hungarian Baján. Kovács Miklós és gárdája az utolsó pillanatig dolgozott a sárga monstrumon, amellyel a csütörtöki adminisztratív- és technikai gépátvétel előtt teszteltek is egy rövidet.

Hogy mik a legfőbb újdonságok az Afrika-specialista terepralis formáció versenykamionján? Ami első pillantásra szembetűnő lehet, az a Scania legfrissebb specifikációjának megfelelő csőrös orrkialakítás, amelyet a Truck Race hungaroringi futama előtt eszközöltek a járgányon, a legfontosabb újdonságot viszont máshol kell keresni. A szervizcsapatot vezető fedélzeti szerelő, Ács László irányításával a gárda az erőátviteli rendszert alakította át, így a Scania Qualisport Torpedóban mostantól teljesen automata váltórendszer dolgozik.

csm_kamion_1d8edacaf9



„Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben, amit jól szemléltet az is, hogy a srácok csütörtökön hajnali háromkor végeztek az utolsó simításokkal a dunaszentbenedeki műhelyben. Tegnap teszteltünk is, a helyszínen. Két francia mérnök érkezett hozzánk, akikkel a futómű és a hajtáslánc beállításait igyekeztünk finomítani. Kulcsfontosságú volt számunkra az utóbbi időszak, ugyanis ezek a legfontosabb újításaink a december végén startoló Africa Race-re, amely számunkra továbbra is az év legfontosabb versenye. A Hungarian Baja mindig remek hangulatú verseny, kiváló főpróba, amely ráadásul izgalmasnak ígérkezik, hiszen öt kamion is van a mezőnyben. Tavaly másodszor is sikerült győznünk, így természetesen idén is mindent megteszünk a jó eredményért. Bízom benne, hogy sok szurkoló kilátogat, hiszen ilyen remek terepralis mezőnyt évente csak egyszer lehet látni hazánkban” – mondta Veszprémben a Qualisport Racing pilótája, Kovács Miklós, aki két állandó társával, Ács Lászlóval és a navigátor Czeglédi Péterrel száll harcba a Hungarian Baján is.

A verseny hivatalos időterve szerint pénteken 16 óra 30 perckor Veszprém szívében, az Óváros téren tartják, amelyet 17 órától a nullpontnál rajtoló szuperspeciál-szakasz követ. Szombaton a mezőnyre két szelektív szakasz vár, amely a kamionos mezőny számára kétszer 150 kilométernyi száguldást jelent. A díjátadó ceremóniát szombat este 20 órától tartják, szintén a veszprémi Óváros téren.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: