DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali

Sivatagi szárnyak a homok bűvöletében

A hétvégén veszi kezdetét a Dakar Rali óta rendezett legfontosabb tereprali-verseny, az Abu Dhabi Desert Challenge – a Red Bull sivatagi harcosai gőzerővel készülnek a nagy megmérettetésre.

Az április 2. és 7. közt rendezett 2016-os Abu Dhabi Desert Challenge az FIA tereprali világkupa második, illetve a FIM szakági világbajnokságának első fordulója lesz, itt kezdheti meg tehát bajnoki hadjáratát Toby Price, aki a Red Bull KTM színeiben karrierje eddigi legnagyobb sikerét elérve megnyerte a 2016-os Dakar Ralit. Az ausztrál versenyző ázsiója alaposan megnőtt a sivatagi show-n aratott győzelemnek köszönhetően, hogy mást ne mondjunk, a melbourne-i F1-es szezonnyitón is ott lehetett a Red Bull vendégeként.

Price csapattársa a verseny tavalyi ezüstérmese, Sam Sunderland lesz, aki egyúttal a 2015-ös bajnoki szezonban is a második helyet szerezte meg. A brit versenyző nagyon bizonyítani akar azt követően, hogy a Merzouga Ralin elszenvedett balesete miatt kénytelen volt kihagyni a Dakar idei felvonását, most viszont teljes erőbedobással tér vissza a nyeregbe.

abudhabi_desert



A Red Bull KTM gyári csapata mellett természetesen sok más jeles szereplő is KTM-mel vág neki az Abu Dhabiban rendezett versenynek, így például az erdélyi Gyenes Emanuel, a Dakar legjobb női motorosa, Laia Sanz, és a helyi kedvenc, Mohammed Balooshi is, aki eddig is impresszív eredménylistáját szeretné bővíteni.

A quadok közt a verseny legnagyobb sztorija Ignacio Casale visszatérése lesz, aki kulcscsonttöréssel kényszerült feladni az idei Dakart, míg az autósok közt a legnagyobb esélyes a bajnoki címvédő Nasser Al-Attiyah, de magyarokért is szoríthatunk: Fazekas Károly Garamvölgyi Zoltán partnereként egy BMW X6RR-rel indul a versenyen. A négykerekűek világkupája egyébként már túl van egy fordulón, a Baja Russiát a lett Neiksans nyerte egy Volkswagennel az orosz Nyikolajev oldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: