DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Tereprali (TR)

Balogh: Szinte csak leporoltuk!

A 2015-ös kategória bajnoki cím után a Balogh Jani, Holczer Dani páros kereste a lehetőségeket a hogyan továbbra. Úgy tűnik, a jó csapaton ne változtass, elv szerint minden marad a régiben.

Balogh Jani: „A tavalyi eredményünk alapján kerestük a lehetőségeket a fejlődésre és többször felvetődött a „hogyan tovább” kezdetű kérdés. Nem akartuk magunkat túlvállalni és nem szerettünk volna azokról a körülményekről, lehetőségekről lemondani, amihez az elmúlt pár évben hozzászoktunk. Szeretjük a Mitsubishit, szeretünk vele autózni és úgy gondoljuk, még mindig van benne tartalék.

baloghjani_egerteszt1_23



A Szilveszter Rallye óta az autó felkészítésén volt a hangsúly. A hétvégén megpezsdült a levegő a csapat körül. A program a pénteki teszttel kezdődött és a ceredi rallysprinttel folytatódik vasárnap.

Balogh Jani: „Az hungaroringi megméretetés óta eltelt idő soknak mondható. Az eltelt két és fél hónapban a család, és az idei szezonra vonatkozó előkészületek kötötték le energiáinkat. A pénteken tartott teszten megpróbáltunk visszarázódni, feleleveníteni a nem túl régi, de kicsit megszürkült emlékeket. A féktávok, a kanyartempó és néhány új érték kipróbálása volt a cél. A tavaszi körülmények adta napos, hűvös, esetleg párás részek éles próbáján vagyunk túl, mondhatjuk sikeresen.

Az év első rallysprint futama sok ORB-ben érdekelt párosnak jó tesztlehetőséget biztosít, amit Jani és Dani is szeretne kihasználni.

Balogh Jani: „Tavaly is részt vettünk az első MARB futamon teszt jelleggel. Most Cereden indul az amatőrök versengése és a szabályok adta lehetőséggel élve szeretnénk folytatni a pénteken megkezdett felkészülést az Eger Rallyra. Jó lehetőség, hogy a téli szünet után újra megmutathassuk magunkat a nézőközönségnek, akik ilyenkor már kiéhezve várják az éles rallyautók felbukkanását.  Egy komoly pályán, és megfelelő publikum előtt tudunk igazi versenykörülményeket szimulálni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: