DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Új névadó szponzort kap a Red Bull F1-es csapata

A technológiai óriáscég, az Oracle lett az új névadó szponzor. - derült ki a a Red Bull RB 18 bemutatóján. Az Oracle a hírek szerint a Honda helyét vette át, ami nem is olyan rég üresedett meg.

Az elmúlt évek szponzorai

Az elmúlt években a Red Bull arról volt híres, hogy szinte váltogatta a szponzorokat. 2013 és 2015 az Infiniti, később 18 és 20 között az Aston Martin, majd végül 2021 -től pedig a Honda töltötte be ezt a szerepet. Az Oracle a tervek szerint több évig tölti majd be azt a helyet, amiben még 2021 márciusában egyeztek meg. 

SI202202090259_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



Ez természetesen nem sokat változtat az elérésen illetve a hozzá kapcsolódó sportfogadásokon, így például az olyan felületek, mint a 22Bet licenccég bukméker weboldala is ugyanúgy lehetővé teszik teljeskörűen majd a fogadásokat az eddig megszokott kereteken belül. 

Oracle Red Bull Racing 

A Red Bull, a bejelentés után azt is kiemelte, hogy mekkora szereppel bírt az Oracle Cloud Infrastructure a 2021 -es Max Verstappen világbajnoki címében, így a következő években sokszor fogunk majd róluk hallani közös képviseletben. 

Verstappen 2022-es autójának leleplezése

A Red Bull 2022-es autója, amellyel Max Verstappen megpróbálhatja megvédeni a világbajnoki címét, a Milton Keynes -i központban került leleplezésre. Természetesen első körben csak a festéssel kapcsolatban kaptunk bemutatót, amit élőben közvetítettek a nagyvilágnak. A körülbelül fél órás műsor egy összefoglalóval kezdődött az előző évre vonatkozóan, majd a rövid beszéd után megérkezett a bejelentés az új szponzorral kapcsolatban is, így a második összefoglaló az Oracle nagy összegű támogatásáról szólt. 

Ezt követően a pilóták szólaltak fel, és összességében az is kiderült, hogy szinte a Red Bull az egyetlen, aki egyáltalán nem változtatott a csapaton. Max Verstappen csapattársa így idén is Sergio Pérez lesz, aki 190 pontjával a bajnoki cím 4. helyezettje jelenleg. 

A bemutató hatása

Azt mondhatjuk tehát, hogy a csapatnak sikerült a marketing tevékenysége, és a show segítségével azonnal középpontba kerültek a célok és a tervek felfedésével. A szponzorváltás egy kis frissítést is hoz majd a 2022 -es szezonba így nem meglepő, hogy mindenki kíváncsi arra, hogy vajon sikerül e megtartania Max Verstappennek a világbajnoki címét. 

Az interjú után következett az est fénypontja, amikor bemutatásra került az RB18 névvel ellátott autó, amely bár teljesen még nincs kidolgozva, és a működését majd csak a tesztek alkalmával láthatjuk, mégis betekintést adott legalább a kinézetébe és az előkészületekbe.

A Honda és az Oracle

Bár szponzor cserén esett át a csapat, az alap koncepció, hogy a Red Bull a Honda autóit használja nem változik. Így a pletykák nem voltak igazak, a valódi hírek szerint az idei és egészen a 2025 -ös évig a Honda gyárában marad a gyártási folyamat.

A bemutatók 

A februári hónap bővelkedik a bemutatókban, és így egymás után tudhatunk meg minden fontos információt az elkövetkezendő versenyről. 

Bemutató

Csapat neve

Február 9

Red Bull

Február 10

Aston Martin

Február 11

McLaren

Február 14

AlphaTauri

Február 17

Ferrari 

Február 18

Mercedes

Február 21

Alpine

Február 27

Alfa Romeo

Az idei év 

Láthatjuk tehát, hogy az idei év óriási meglepetésekkel kecsegtet mindenkit aki nézi, vagy fogad az elkövetkezendő eseményekkel kapcsolatban. Az egyik legizgalmasabb hónap, a február pedig több napon is betekintést nyújt a csapatok terveibe, látványvilágába, így könnyen csíphetünk egy adagot a ránk váró izgalmakból már most. Bár azt még nem tudni, hogy sikerül e megvédeni a világbajnoki címet, vagy új csillag elé nézünk ebben az évben, az biztos hogy izgalmakból nem lesz hiány, így érdemes figyelemmel kísérni az elkövetkező hónapok eseményeit. A csapatok meglepő hírekkel érkezhetnek és akár több szponzor váltással is találkozhatunk, de az is lehet, hogy nem várt versenyzők kerülnek elő az idei évben. Találgatni persze lehet, és érdemes is, de ha már ezt tesszük érdemes lehet akár fogadásokat is kötni, hogy a nagy izgalmakat növelhessük, és nemcsak egyszerűen örülhessünk a kedvenc csapatunk győzelmének, de nyereményekre is szert tehessünk.  

Manapság erre többféle applikáció és weboldal is létezik, ahol ráadásul extra bónuszokra és kedvezményekre is jogosultak lehetünk, vagy akár vissza is kaphatjuk az elvesztett pénzünk egy bizonyos százalékát, hogy nagyobb esélyünk legyen pozitívan zárni az évet. Viszont akár fogadó vagy, akár egyszerű Forma 1 fan, érdemes a következő időszakban a képernyőre tapadni és csak egyszerűen figyelni az eseményeket, és együtt szurkolni a jobbnál jobb eredményekért.

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: