DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Elrajtolt az V. FuturEsportS Kupa

Az elmúlt napok során elindult a virtuális sorozat, ezen a héten is rendeznek különleges selejtezőt - mutatjuk a részleteket.

Január 7-én elrajtolt az V. FuturEsportS Kupa by AMTS. A versenyre bárki jelentkezhet minden egyes event előtt, aki rendelkezik az F1 2021-es játékkal és számítógépen játszik. Nagy megtiszteltetés a csapat számára, hogy Daniele Haddad (Aston Martin) és Bereznay Dániel (McLaren) világbajnoki e-sport pilóták is részt vesznek a bajnokságban.

Ez a rendhagyó kupa több szempontból is igen jelentős a FuturEsportS történetében. A kupasorozat hét kvalifikációs eventből és egy szuperdöntőből áll. A selejtezők nagyon érdekesek lesznek, mert nemcsak hagyományos futamokat terveznek, hanem különleges feladatok elé is állítják a versenyzőket. Minden kvalifikációs eventnek óriási tétje lesz, hiszen a győztes bekerül a márciusi szuperdöntőbe.

A kupa másik jelentős eseménye a zárófutamhoz köthető. A kupa kétnapos szuperdöntőjét a 2022. március 11-13. között a Hungexpón megrendezésre kerülő AMTS Show keretén belül rendezik meg, ami egy egyedülálló esemény lesz a hazai F1 e-sport történetében. Eddig ilyen élő LAN-versenyt csak az F1 e-sport világbajnoki futamainál láthattunk Londonban. A kilátogató rajongók élőben izgulhatják végig a döntő futamokat, találkozhatnak az e-sport pilótákkal és a csapat tagjaival. Még Daniele Haddad, az Aston Martin e-sport pilótája is vállalta, ha bejut a szuperdöntőbe, ott lesz a döntő helyszínén. Az AMTS tulajdonosai támogatják a kezdeményezést és helyet biztosítanak a verseny megrendezésére a FuturEsportS számára.

I. EVENT Kieséses bajnokság

Aki régóta követi a FuturEsportS közvetítéseit, már többször találkozhatott nálunk a közkedvelt kieséses bajnokságokkal. Az első event erre a kieséses rendszerre épült, melynek a lényege, hogy 20 futamból áll, futamonként 3 körös versennyel, random rajthelyekkel. Minden futam utolsó helyezettje kiesik. Tehát a figyelem most nem az élmezőnyre, hanem a mezőny végére koncentrálódik. Itt mennek a legnagyobb csaták. Mindenki próbálja elkerülni, hogy az utolsó helyen végezzen és kiessen a selejtezőből. Szép lassan futamról-futamra fogynak a pilóták, míg végül a döntőre két pilóta marad. A fair küzdelem érdekében a döntő nem egy, hanem kettő 3 körös futamból áll. Itt a rajtsorrendet egykörös időmérő határozza meg, nem a játék. Ha továbbra is döntetlen az állás a két futam után, akkor jön még egy mindent eldöntő futam, aminek a győztese megnyeri az eventet és a részvételi jogot a márciusi szuperdöntőre. 

Mivel nagyon sokan jelentkeztek a kupára, aminek nagyon örültek a szervezők, szükség volt selejtező futamokra pénteken és szombaton is, hogy kialakulhasson a vasárnapi 20-as döntő mezőnye.

Az első event döntőjének összefoglalója az alábbi linken érhető el:  

https://www.youtube.com/watch?v=2Volry71Mcc

Nem fedjük még fel a győztes személyét, hátha valaki még nem látta a versenyt és megnézné a futamokat!

De ez a hét sem telhet el FuturEsportS és különleges selejtező nélkül. A második event egy 5 gumikeverékes bajnokság lesz. Mind az öt gumikeveréket használni kell a két 25%-os futamon, legalább egy körre. Selejtező futamok pénteken 19 órától és szombaton 14 órától. Döntő vasárnap 18.45-kor!

A kupa selejtezőit és a döntő futamokat folyamatosan követhetitek a FuturEsportS YouTube csatornáján:

https://www.youtube.com/c/FuturEsportSYT

Iratkozzatok fel a csatornára, hogy mindig értesüljetek az élő közvetítés kezdéséről!



indexelesi_struktura

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: