DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Címvédés az F1 Esports szezonzáróján

Jarno Opmeer tavaly az Alfa Romeóval, idén a Mercedes színeiben lett a virtuális széria bajnoka. Sipos Patrik végül nyolc pontjával 19. helyen zárta a szezont.

Csütörtök este került sor a Pro Championship tizenkettedik, döntő futamára: mivel előző este a mexikói versenyt Jarno Opmeer nyerte, a Mercedes versenyzője abszolút favoritként készülhetett a fináléra a virtuális Interlagosban, 21 pontos előnnyel Frederik Rasmussen előtt, miközben összesen 26 egységet lehetett szerezni.

A Red Bull-os Rasmussen megtette a tőle telhetőt, és a 10. rajtkockából szerezte meg a brazil győzelmet, de Opmeer negyedik helyezése kényelmesen elegendő volt a holland egyéni címéhez: Brendon Leigh 2017-2018-as sikere után ismét kétszeres bajnokot avattak a szériában.

A bajnokság végeredményében Opmeer 195 pontot gyűjtött, a második Rasmussen lett, sorban a harmadik évben, minden eddiginél kisebb, nyolcpontos hátránnyal. 160 pontjával Lucas Blakeley harmadik lett az összetettben, ők hárman emelkedtek ki a mezőnyből, a 2019-es bajnok David Tonizza hatodik, Leigh pedig tizedik lett az összetettben.

A szezonzárón nem indult magyar, de több versenyen lehetőséget kapott honfitársunk. Sipos Patrik nyolc pontot szerzett saját futamain az Alpine-nal, így 19. helyen zárta a bajnokságot, amelyben összesen 27 versenyző szerepelt. A McLarenhez szerződő Bereznay Dániel szintén csak kiválasztott versenyeken indult, melyeken nem tudott pontot szerezni, a korábbi ezüstérmes így az összetett 24. helyén végzett.

A 12. forduló összefoglalója a YouTube-on:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: