DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

F1 Esports: Csapatbajnok a Mercedes

Akárcsak a valós F1-ben, a hivatalos e-sport-bajnokságban is behúzták a csapatok között az elsőséget az Ezüst Nyilak – ráadásul egyéniben is nagy az esélyük. Sipos Patrik újra pontokat szerzett.

Szerdán rendezték a tizedik és tizenegyedik futamokat az F1 Esports Pro Series 2021-es kiírásában. Az első megmérettetésre az F1 2021-ben nemrég bekerült Imolában került sor, ahol a McLarent erősítő Josh Idowu némi meglepetésre pole-t szerzett. Sőt, a győzelemért is harcban volt, az utolsó körben azonban a korábbi bajnok Davide Tonizza megelőzte őt a Ferrarival, Idowu pedig a pályára visszaérve eltalált egy másik autót és megpördült, így végül pontot sem szerzett.

Ezt követően Mexikóvárosba „utazott” a mezőny, ahol már a bajnokságban is főszerepet játszó gamerek szerepeltek az élmezőnyben. A versenyt Jarno Opmeer nyerte a Mercedesszel, ezzel 21 pontosra növelte előnyét a Red Bull-os Frederik Rasmussen előtt, így fél kezét már a bajnoki serlegen tarthatja. A Mercedes viszont már meg is kaparintotta azt a csapatok értékelésében, letaszítva a trónról az előző két évben győző energiaitalosokat.

Ami a magyarokat illeti: a McLaren színeiben szereplő Bereznay Dániel egyik futamon sem kapott lehetőséget, az Alpine-nál versenyző Sipos Patrik ugyanakkor Imolában a nyolcadik helyen célba érve négy pontot zsebelt be az eddigi termése mellé. Folytatás és zárás csütörtök este Interlagos virtuális másán – addig is a képre kattintva visszanézhetők a szerdai versenyek:



f1-esport-mexiko-video

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: