DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Hétvégén indul a Formula Podcast ligája

Népszerű podcastünk nevét viseli a virtuális bajnokság, amely 12 versenypályán, 50 %-os futamokkal zajlik az ősz folyamán. Még vannak kiadó helyek a rajtrácson.

A #FormulaHUpodcast F1 Ligát Konczi Lajos hozta létre még az idei év tavaszán, azzal a céllal, hogy a Formula Podcast csoport tagjaival a virtuális világban is élvezzék egymás táraságát és hódoljanak a Formula-1 iránti szenvedélyüknek.  Az első szezon elején még öt emberrel és öt versenyhétvégével kezdtek, a szezonzárón már 14 ember volt jelen. A második szezonban már nagyobb versenytávval és dupla annyi futammal futottak, a címért pedig az utolsó versenyig folyt a harc.

Egy kis nyári szünet után augusztusban ült össze újra a liga, hogy elkezdjen a F1 hivatalos játékával készülni a harmadik szezonra. Ebben az idényben 12 futam lesz, amiket a Formula Podcast sorsolt ki.



A szezon szeptember 4-én, most szombaton kezdődik és minden héten követi a soron következő forduló. A hétvége lebonyolítása szerint a versenyzők rendelkezésére áll egy 30 perces szabadedzés, amit követ egy kvalifikáció (Q1, Q2, Q3) és az est zárásaként a futam, ami a valós versenytáv 50%-nak felel meg.

Jelentkezni bárki tud, aki rendelkezik egy Playstation 4/5 konzollal és megvásárolta az F1 2021 játékot. Jelen pillanatban még van három kiadó hely a rajtrácson. Jelentkezni lehet a #formulaHUpodcast F1 Liga PS4/PS5 Facebook csoportban. Alapvetően hobbi/amatőr játékosok találhatóak meg a ligában, akik család és munka mellett űzik a játékot, így bátran jelentkezhet az ember minden félelem nélkül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: