DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hivatalos: Az EA felvásárolja a Codemasterst

Korábban már úgy hírlett, hogy a Formula-1-es videojátékot is gyártó vállalatot fölvásárolhatja a Take Two Interactive, végül az Electronic Arts csapott le a brit Codemastersre.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt már felröppent a pletyka, hogy a brit bázisú fejlesztőcéget felvásárolná a többek között a GTA-t és a Red Deadet kiadó Take Two nevű cég, azonban ma érkezett a hír, hogy az amerikai székhelyű Electronic Arts csapott le a főleg autós játékairól híressé vált Codemastersre – írta meg a Motorsport.com. A hírek szerint 1,2 milliárd dolláros üzletet ütöttek nyélbe a felek.

Többek között olyan játékok fejlesztésén dolgozik évről évre az EA, mint a FIFA, az NBA vagy az NHL-sorozat, de az autók világa sem áll távol tőlük, hiszen mindenki jól ismerheti az általuk fejlesztett Need for Speed franchise-t.

Az EA hétfőn jelentette be, hogy sikerült egyezségre jutniuk a Codemastersszel a cég átvételéről, és már csak a formalitásnak számító versenyfelügyeleti jóváhagyásra várnak. Az üzletet ezt követően valószínűleg 2021 első negyedévében ütik majd nyélbe a felek, a Codemasters részvényesei pedig 2350 forintos kifizetésre jogosultak részvényenként.



Gerhard Florin, a Codemasters elnöke ekképp üdvözölte a létrejött üzletet: „Az Electronic Arts-nak és a Codemastersnek közös elhivatottsága, hogy élen járjon a versenyzős videojátékok frontvonalán. Cégünk elöljárói hiszik, hogy vállalatunknak előnyére válik majd az EA tudása, erőforrásai és annak növekvő globális mutatója.”

„Úgy érezzük, hogy ez az egyesülés egy izgalmas és virágzó jövőt jelent majd a Codemasters számára és lehetővé teszi, hogy csapataink nagyobb és jobb játékokat készíthessenek a hihetetlenül elhivatott rajongóknak.”

Az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson is örömét fejezte ki: „Hisszük, hogy óriási lehetőségek rejlenek a Codemasters és az Electronic Arts házasságában, így elképesztő és innovatív versenyjátékokat hozhatunk el a rajongóknak. Cégünk folyamatosan növekszik, ahogyan a versenyzős videojátékok száma is csak egyre gyarapodik, együtt pedig elhozzuk majd a versenyzés szórakozásának új korszakát.”

A Codemasters az évről évre megjelenő hivatalos F1-es játék mellett a DiRT, a DiRT Rally és a Project Cars játkokat dobta piacra, míg az Electronic Arts a Need for Speeden túl a Real Racing nevű mobilos játék fejlesztője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: