DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

A GTA kiadója venné meg a Codemasterst

Az amerikai Take-Two óriási összegért, közel egymilliárd dollárért vásárolná fel az F1 hivatalos játékait fejlesztő brit stúdiót. Az elnökség hajlik az eladásra.

Új tulajdonoshoz kerülhet az 1986-ban Nagy-Britanniában alapított Codemasters. A szigetország egyik legnagyobb múltra visszatekintő játékfejlesztő stúdióját nem más, mint az a Take-Two vásárolna fel, ami többek között a Grand Theft Auto, a Mafia és a Read Dead sorozatainak kiadásáért is felel. Az amerikai cég óriási összeget, 973 millió dollárt (kb. 296 milliárd forintot) ajánlott fel a stúdióért.

5kgj0ktk35051



Bár a Codemasters manapság elsősorban a hivatalos F1-es játékairól ismert, több világhírű játéksorozat is kötődik a nevéhez. Ők fejlesztik például a Dirt Rallyt, hozzájuk köthető a Colin McRae Rally és a TOCA is, 2023-től pedig a WRC hivatalos játékait is ők készítik majd.

A felvásárlás hírére a Codemasters részvényei 8,6%-ot emelkedtek. A Motorsport értesülései szerint a cég elnöksége az üzlet megkötése mellett érvelt a részvényesek előtt. A döntés meghozására december 4-ig van idejük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: