DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Négy forduló, 12 futam az F1 virtuális naptárában

2020-ban sem marad el a Formula-1 e-sport szériája, melynek egyik meghatározó szereplője egy magyar, Bereznay Dániel. Vietnámban és Hollandiában a valóságban elmaradt a futam, virtuálisan bepótolják.

Az F1 Esports Series versenynaptára 2020-ban négy eseményből áll, melyek októbertől decemberig zajlanak: minden fordulóban – két napra elosztva – három futamot kell teljesíteni. A virtuális naptár az eredeti szezon menetrendjére emlékeztet, nem a tényleges, koronavírus miatt átalakított versenynaptárra: így szerepel benne Hanoi és Zandvoort, a két új pálya, amelynek idei debütálása végül elmaradt. Mexikóváros ugyancsak új helyszín a virtuális szezonban.

Újdonság, hogy a versenytáv 35 %-os lesz a valódihoz képest. Arról a Formula-1 közleménye nem szól, hogy a négy forduló az előző szezonokhoz hasonlóan Londonban zajlik majd az e-versenyzők részvételével, vagy a világjárvány miatt online szervezik meg.



A mezőny összetétele egyelőre nem ismert. Augusztus 27-én tartják a Pro Draftot, ahol a tíz résztvevő csapat – az F1-es istállók hivatalos e-sport részlegei – 45 jelöltből kiválasztják háromfős felállásuk legalább egy tagját. Várhatóan a rajtrácson lesznek a virtuális széria megszokott élmenői is: az első két szezon bajnoka, Brendon Leigh, a 2019-es győztes David Tonizza, Frederik Rasmussen, valamint természetesen Bereznay Dániel, az Alfa Romeo e-sportolója, aki tavaly harmadik, előtte második lett az összetettben.

Az F1 Esports Series 2020-as versenynaptára:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: