DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Norris: Az F1 2019-nek köze sincs a valósághoz, a Gran Turismo szörnyű

A gamer F1-es a hivatalos játékot és az iRacinget is használja, és nem is kérdés, melyik pártján áll. Megérti, Max Verstappen miért nem volt hajlandó csatlakozni sem a virtuális szériához.

A szimulátorokon nevelkedett Lando Norris résztvevője a Formula-1-es virtuális szériának, így játszik a hivatalos F1-es játékkal is, de ez nem jelenti azt, hogy a fizikája miatt gyakran kifogásolt játék híve lenne. Hasonló a véleménye egy másik népszerű szoftverről, a Gran Turismóról is – a jóval realisztikusabb iRacinggel állítja mérlegre őket.

„Ezekben a vezetésnek semmi köze ahhoz, ahogy egy igazi autót vezetni kell” – mondta el Norris közösségi csatornáján. „Az iRacingben már jobb visszacsatolást kapunk a kormányon keresztül és alapvetően valósághűbb. Inkább szimulátor az érzetnek, a beállításoknak köszönhetően.”

 

Norris egyik virtuális versenye az F1 2019-cel (NotTheAusGP)


Bár Norris indul a hivatalos bajnokságban, az online szintén lelkesen versenyző Max Verstappen nem csatlakozott az F1 2019-cel zajló szériához. A hollandot annyira nem hozza lázba a Codemasters-féle szoftver, hogy meg sincsen neki.

„Az oka, hogy Max nem játszik vele, hogy köze sincsen az igazi autóhoz. Az iRacing már inkább hasonlít rá” – magyarázta Norris. „Ajánlanám-e az F1-es játékokat komoly versenyzőknek? Nem, használják az iRacinget vagy rFactort.”

Norrist a legutóbbi virtuális nagydíjon a játék kidobta a versenyből, ezért dühében letörölte a programot. A búcsú nem volt hosszú életű, a 20 éves pilóta is csatlakozott az új, Race for the World elnevezésű, jótékonysági célú sorozathoz, amely szintén F1 2019-cel zajlik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: