DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Verstappen nem indul a virtuális Bahreini GP-n

Hiába az egyik legjobb szimulátoros az F1-es mezőnyben, a Red Bull pilótája nem vesz részt a Formula-1 által szervezett online eseményen, mivel elmondása szerint nem ismeri a játékot.

A Formula-1 pénteken jelentette be, hogy elindítja saját virtuális bajnokságát, amelyen a koronavírus-járvány miatt elmaradó futamokat „pótolják” 50 százalékos versenytáv mellett, komoly esélykiegyenlítés kíséretében az F1 2019-es játékban. Ennek megfelelően vasárnap sor is kerül a bahreini fordulóra, ám az F1-es mezőny egyik legtöbbet szimulátorozó tagja, Max Verstappen biztosan nem lesz az indulók között – több okot is felsorakoztatott a holland:

„Főként azért, mert még sosem játszottam azzal a játékkal, és napokba telne, mire kicsit jobban kiismerném, és nem most akarok belekezdeni” – nyilatkozta a Red Bull-os a Ziggo TV-nek. „Emellett elfoglalt vagyok más szimulátorversenyekkel, így nem működne számomra a játékok közötti váltás. Mindezek tetejébe én mindig a győzelemért szeretek harcba szállni, nem fogok valahol a mezőny hátuljában körözni, ezért inkább rajthoz sem állok.”

verstappen-melbourne-redbull-f1-1



A Red Bull egyébként bejelentette, hogy a BMW gyári pilótájaként versenyző Philipp Eng és a kerékpáros olimpiai bajnok Chris Hoy képviseli majd a színeiket vasárnap, míg a Ferrarinál két akadémista, Robert Svarcman és Digo Beganovic fog rajthoz állni. Egyelőre egyetlen aktív Formula-1-es pilóta jelezte részvételi szándékát, méghozzá Nicholas Latifi, aki kvázi így, virtuálisan ejtheti meg „debütálását” a száguldó cirkuszban a Williamsszel. Ugyanakkor az Alpha Tauri, a Racing Point és a Haas is jelezte már, hogy a hivatalos pilótáik nem lesznek ott az eseményen.

Visszatérve Verstappenre: bár a hivatalos F1-es bajnokság első fordulóját kihagyja, azt továbbra is vallja, hogy edzésnek kiváló a szimulátorozás, mert noha más, mint a valóságban körözni egy versenyautóval és nem is lehet megsérülni, mégis élesen és fókuszáltan tartja a versenyzőket. Ennek megfelelően amúgy a holland ezen a hétvégén is részt vesz egy All-Star e-sportos versenyen az indianapolisi pálya virtuális változatán, amelyen rajta kívül a hírek szerint Juan Pablo Montoya, Nico Hülkenberg és Nelson Piquet Jr. is indulni fog többek között.

Néhány napja pedig Daytonában szerepelt Verstappen, ahol F1-es kollégája, Lando Norris kilökte – erről az esetről így beszélt a holland: „Véletlenül történt. Meg akart kicsit tolni, de azokkal a Porschékkel ezt nehéz jól kivitelezni. A splitter az autó alá került, és ezért kiforogtam. Szerintem kicsit sokkban volt még a futam után is, rögtön a verseny után elnézést kért tőlem. De az ilyesmi előfordul a szimulátorversenyzésben, számomra pedig a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat együtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: