DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Vezetési segédletekkel indul az F1-es pilóták szimulátorversenye

A globális versenyhalasztások forgatagában egyre többen kényszerülnek rá a virtuális platformon zajló futamok megrendezésére. A hétvégén elindul a hivatalos Formula-1-es is, komoly esélykiegyenlítéssel.

Már az elmúlt hétvégén, az Ausztrál Nagydíj pótlásaként is futott két nagyszabású szimulátorverseny különböző platformokon: a The Race és a Veloce Esports szervezésében rendezett digitális megmérettetésen is részt vettek autóversenyzők, köztük néhány jelenlegi és korábbi Formula-1-es pilóta is, de a profi játékosok voltak előnyben – utóbbit például a magyar Bereznay Dániel nyerte.

A Veloce Esports ezen a hétvégén tervez is folytatást, méghozzá a virtuális bahreini pályán, ami azt sugallja, hogy az eredeti versenynaptár szerint haladva minden alkalommal kitöltenék a versenytörlések által keletkezett űrt. És már be is jelentették, hogy a jelenlegi F1-es mezőnyből Lando Norris ott lesz a soraikban ezen a hétvégén is.

Ez rögtön egy komolyabb csapás a Formula-1-nek, amely frissen jött ki a hírrel, miszerint ő is elindítja hivatalos szimulátorbajnokságát az F1-es pilóták számára. Mindenki otthonról, saját házi eszközén keresztül csatlakozhat, és az F1 2019-es platformon futják le az eredeti naptár szerinti nagydíjat 50%-os távon. Most vasárnap tehát náluk is a Bahreini Nagydíj jön 28 körrel.

ETQDxFMWsAAhKU4



Egyelőre nem közölték, hogy az idei F1-es mezőny mely versenyzői vesznek részt a virtuális bahreini futamon, de a közlemény azt sugallja, hogy lesznek máshonnan érkező résztvevők is. Azt is hozzáteszik, hogy mivel a pilóták nem azonos fokú érdeklődést mutatnak a virtuális versenyzés iránt, így az abban való tapasztalatuk, ügyességük is jelentősen eltér egymástól. Ennek kiküszöbölésére a játékot olyan beállításokkal használják majd, amely mindenki számára szórakoztatóvá teszi a versenyzést. Mindenkinek az autója azonos teljesítménnyel és beállításokkal lesz felruházva, a valóshoz képest csökkentik az autók sérülékenységét, az újoncok pedig a blokkolásgátló fékrendszert és a kipörgésgátlót is bekapcsolhatják.

A közlemény végén a biztonság kedvéért megjegyzik, a virtuális versenyzésért nem járnak bajnoki pontok a tényleges Formula-1-es bajnokságba, a sorozat csupán a versenyzők és a rajongók szórakoztatását szolgálja ebben az üres időszakban, és addig fog folytatódni, amíg vissza nem térhet a mezőny az igazi versenypályákra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: