DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Indul a magyar virtuális gokartbajnokság – jelentkezz!

A mostanság rivaldafénybe kerülő szimulátorversenyzés világa egy különleges sorozattal ,virtuális bérgokartbajnoksággal bővül – ráadásul egy magyar kezdeményezésről van szó.

Mostantól a gokartozást kedvelőknek is érdemes a monitorok elé ülni, ugyanis olyan e-sportsorozat indul, ahol a résztvevők kifejezetten bérgokartokkal tudják összemérni tudásukat egymással. Mindezt a Karting365 és a gokartedzes.hu közös erőfeszítésének köszönhetően, akik az offline bérgokartozás világában egyébként is meghatározó szereplők.

90701672_1054047851648470_439410343047856128_n



A Karting365 E-Gokart Bajnokság felépítésének lényege, hogy a nevezők először a lehető legjobb köridőkkel bizonyíthatják rátermettségüket (leaderboard challenge), majd közülük a leggyorsabb versenyzők kapnak meghívást a sprintversenyekre, melyek kétheti ciklusokban különböző pályákon kerülnek megrendezésre.

„A sorozat egyik érdekessége, hogy az egyéni teljesítményeken alapuló bajnokságon felül csapatértékelést is tartunk, így vélhetően erőteljesen jelen lesz a bajnokságban a közösségi élmény érzete is” – hívta fel a figyelmet Janecskó Adrián, a gokartezdes.hu alapítója, a kezdeményezés társszervezője.

A Karting365 E-Gokart Bajnokság ötlete mögé egyedülálló módon számos népszerű hazai gokartpálya is felsorakozott az ország különböző pontjairól, és izgalmas nyereményeket ajánlottak fel az indulóknak. Pataki Gábor, a Karting365 alapítója és a bajnokság társzervezője kiemelte: „Az időzítés ellenére nem a koronavírus miatt kialakult átmeneti hiánypótlásról van szó, hanem egy hosszútávú, népszerű sorozat megalapozása a célunk. Egy olyan formátumot álmodtunk meg, amely tartósan biztosítja a könnyebb átjárást a két leginkább megfizethető autóversenyzési mód, a bérgokartozás és a szimulátorozás között.”

Az első megmérettetésre már nevezhetnek az érdeklődők, akiknek a nap 24 órájában van lehetősége a legjobb köridők elérésére, és így a tabella legfelső fokainak elfoglalására. A leggyorsabbak április 12-én, az első sprintversenyen mérkőzhetnek meg egymással élesben is. A bajnokság az rFaktor 2 felületét használja, a szervezők folyamatosan várják a jelentkezőket.

További részletek és a jelentkezési űrlap IDE KATTINTVA találhatók.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: