DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Retro

Webber: Ezért nem írtam alá a Ferrarihoz

Mark Webber a Red Bull uralma alatt háromszor is a harmadik pozícióban zárta az egyéni világbajnokságot, s elárulta, nem volt messze attól, hogy a Scuderia versenyzője legyen.

Az ausztrál pilóta a Channel 4-nak árulta el, hogy annak idején nagyon közel került a Ferrarihoz, de végül nem tudott megegyezni az olaszokkal, s Red Bull-os évei után, 2013-ban visszavonult a sportágtól, és a Hosszútávú Világbajnokságban próbált szerencsét.

„Volt egy találkozónk Monte Carlóban Stefano Domenicalival, és egészen közel is kerültünk ahhoz, hogy megszülessen köztünk az egyezség” – mondta Webber a Scuderia akkori csapatfőnökéről, aki meg van róla győződve, hogy a Ferrari nem valódi arcát mutatta Melbourne-ben.

Fél lábbal már a Ferrariban érezhette magát


„Nagyon vártam, hogy együtt dolgozhassak Stefanóval, de aztán azt hiszem, hogy a szerződés hosszát illetően nem egyezett az álláspontunk. Akkoriban Luca di Montezemolo szerette volna, ha meglátogatom őt Olaszországban, Flavio pedig eközben ott volt a sarkamban, szóval egy kis cicaharc folyt értem.”

„Végül aztán egyértelmű, hogy szívesen aláírtam volna egy fix, kétéves szerződést a Ferrarival, de sajnos opciós joggal, egy plusz egy éves kontraktust kínáltak nekem, így végül maradtam a Red Bullnál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: