DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Retro

F1-Archív: Montoya távozik

A Lotus megtartaná Raikkönent, Hill és Villeneuve a BAR-nál, 18 colos abroncsok, Schumacher nem megy a Mercedeshez, visszatér az Argentin GP, Berger édesapja elhunyt. Július 9. F1-es hírei.

2014: Úttörő lépés történt ma az F1-es gumifejlesztés terén: a Pirelli a Lotus autóin kipróbálta kísérleti 18 colos abroncsait – Charles Picnek jutott a megtiszteltetés, hogy pályára vigye a különös kinézetű gépet.

pirelli_18



2013: A Lotus továbbra is azon van, hogy megtartsa Kimi Raikkönen, akit a hírek szerint a Red Bull szemelt ki magának a távozó Mark Webber helyére. „A mi feladatunk az, hogy bizonyítsuk a számára, hogy tőlünk is megkaphatja azt a csomagot, amit szeretne. Ha így lesz, szerintem maradni fog” – mondta a csapattulajdonos Gerard Lopez.

2012: Az FIA leszögezte, hogy a továbbiakban nem lehet sárga zászló hatálya alatt DRS-t használni – a téma azt követően merült fel, hogy Michael Schumacher a Red Bull állítása szerint, bár némileg lassított, a DRS használatával előzte meg Mark Webbert a valenciai futam utolsó körében, miközben sárga zászló volt érvényben.

2011: Mark Webber vezetésével a Red Bull kisajátította az első rajtsort a Brit Nagydíj időmérő edzésén. A Q3 első gyorskörei során az ausztrál 32 ezreddel utasította maga mögé csapattársát, akinek az érkező eső miatt már nem volt esélye reagálni.

2010: A születésnapos Sakon Yamamoto elmondta, szívesen beszélne Bruno Sennával, akit „megfosztott ülésétől” a Brit Nagydíj előtt a Hispania istállónál. „Általánosságban örülsz, ha értesülsz róla, hogy vezethetsz, számomra viszont túlságosan meglepő volt a dolog, szinte sokkolt” – mondta a japán versenyző.

2006: Juan Pablo Montoya bejelentette, hogy a szezon végén távozik a Formula-1-ből, és a NASCAR-ban folytatja karrierjét a Chip Ganassi Racing színeiben.

montoya_2006

2005: Fernando Alonso nyerte a Brit Nagydíj időmérő edzését Kimi Raikkönen előtt, ám a finn versenyzőt 10 hellyel hátrébb sorolják, mivel a harmadik szabadedzésen meghibásodott az erőforrása, melyet ki kellett cserélni. Így Buttoné lett a második rajthely, mögüle Montoya és Trulli indulhat.

2003: Törökország, Oroszország, Egyiptom, Hollandia, Portugália és Libanon után Argentína is feliratkozott azon országok listájára, melyek a következő években bekerülhetnek a versenynaptárba. Bernie Ecclestone elmondása szerint Argentína a brazil futam „szomszédja” lehetne a naptárban.

2002: „A gyártók évente körülbelül 250 millió eurót költenek a Formula-1-re” – indokolta meg lényegretörően a Volkswagen első embere azt, hogy a német óriás miért nem szeretne csatlakozni a Formula-1-hez.

2001: Norbert Haug leszögezte, hogy az a felvetés, miszerint Mika Hakkinen a szezon végén távozik a Formula-1-től, nem több puszta spekulációnál.

hakkinen_2001_spanyol

1999: Az Arrows istálló bejelentette, hogy szerződést kötött a Supertec-céggel, így a következő szezonban az általuk továbbfejlesztett Renault-erőforrásokat használják majd.

1998: Brit sajtóhírek szerint a BAR szívesen szerződtetné Damon Hillt, azaz az 1996-os Williams-kettős mindkét tagja a jövőre a Tyrrell helyét átvevő új istállónál köthet ki. Villeneuve lehetséges utódai közt Alex Zanardi és Juan Pablo Montoya is szerepel.

1997: Tragédia történt az F1-től jelenleg egészségi okokból távol lévő Gerhard Berger családjában: a versenyző édesapja magángépével lezuhant az Alpokban, és életét vesztette.

1996: Michael Schumacher tagadja, hogy a jövőben a Ferrarit elhagyva a Mercedesnek vezetne majd.

2003-06

A magazin 2003. júliusi címlapja - az aktuális AFM ajánlója és előfizetési információk itt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: