DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Ralikrossz

Kristoffersson-győzelem és magyar döntők Rigában

Marcus Grönholm szombati diadala után vasárnap a háromszoros világbajnok svéd nyert a Ralikrossz-világbajnokság dupla lettországi fordulóján. Szabó Krisztián mindkét nap fináléba jutott.

Rigában vendégeskedett a hétvégén a Ralikrossz-világbajnokság mezőnye, méghozzá ezúttal egy dupla forduló erejéig, azaz a szombati és a vasárnapi küzdelmek külön versenynek számítottak. Az első napon Niclas Grönholm nyerte a döntőt, megszakítva ezzel a Hanssen testvérek uralmát.

kristoffersson-riga-wrx-redbull



Timmy és Kevin aztán vasárnap sem tértek vissza a dobogó tetejére, ekkor ugyanis a háromszoros világbajnok és címvédő Johan Kristoffersson diadalmaskodott – értelemszerűen a 2021-es idény során először. Ezzel a svéd az összetettben is közelített: bár továbbra is Timmy Hansen vezeti a bajnokságot, 17 ponttal megelőzve Kevin Hansent, utóbbit már csak három egységnyi lemaradással követi a svéd klasszis, akinek szintén csak három pont a fórja Grönholm előtt.

A világbajnoki mezőnyben ezúttal is ott volt Szabó Krisztián, aki mindkét nap során bejutott a döntőbe, ahol előbb a negyedik, majd a hatodik helyen ért célba. Szabó ezzel a világbajnoki tabellán a harmadikról visszacsúszott az ötödik pozícióba, 19 pontos távolságból követi Grönholmot.

A lettországi hétvégén az Euro RX1 mezőnye is szerepelt, számukra viszont egy fordulónak számított a két nap. Az Európa-bajnoki indulók között három magyart láthattunk. Közülük Kárai Tamás már a kvalifikációk után búcsúzott, nem jutott az elődöntőkbe. Mózer Attila az ötödik lett az elődöntőben, Lukács Kornél Csucsu pedig a harmadik, így ő bekerült a fináléba, ahol a hatodik helyen zárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: