DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Rali

Vissza a dobogóra! – Német Motorsport

Folytatódott az „egy sima, egy fordított” minta Német Gábor és Németh Gergely számára, hiszen a pécsi kiesést követően Székesfehérváron egy nagyon erős második helyezést gyűjtött be a Német Motorsport párosa.

A hőség és a pályák nehézsége is feladta a leckét az ORB mezőnyének a 2024-es bajnokság negyedik futamán, Székesfehérváron – a Német Motorsport helyzetét pedig tovább bonyolította a pilóta, Német Gábor betegsége is.

„Sajnos nem tudtam teljesen felépülni egy elhúzódó betegségből, ez pedig ebben a nagy melegben különösen nehézzé tette a feladatot. Eléggé elfáradtam a verseny végére, nagyon megterhelő volt most ebben az állapotban versenyezni” – mesélte Gábor.

A páros ennek ellenére jól kezdett, hiszen a második gyorsasági szakaszt megnyerte, és szombat este az abszolút második helyről várhatta a vasárnapi folytatást.

Székesfehérvár6



A rajt a második napon is jól sikerült, a kőhányási pályán elkövetett hiba azonban megbosszulta magát:

„Egy terelő babrált ki velünk, rosszul mértük fel a féktávot, eltaláltuk a kihelyezett terelő elemet, elhagytuk a lökhárítónkat, de a bajt az jelentette, hogy mire sikerült irányba állnunk, bő huszonöt másodpercet veszítettünk. Ezzel a győzelemre önerőből már nem maradt reális esélyünk és visszacsúsztunk a harmadik helyre” – mondta Németh Gergely.

A páros persze nem adta fel, felgyűrte az ingujját és nekivágott a hátralévő szakaszoknak – a második kőhányási szakaszt megnyerték, így a második szakaszgyőzelmüket is elkönyvelhették.

BP_SzékesfehérvárRally2024-9390

Az utolsó körben, Klausz Kristófék kiesése után visszakerültek a második pozícióba, innentől pedig már csak a biztos célba érkezés, és a power stage-en megszerezhető pontok jártak a versenyzők fejében.

„Nem akartunk kockáztatni, de az utolsó szakaszon azért igyekeztünk lendületesen áthaladni, hiszen minden pont fontos lehet a bajnokságban. Ez végül egész jól sikerült, hiszen második időt jöttünk rajta, és az összetettben is megőriztük a második helyünket. Összességében elégedettek lehetünk a hétvégével, hiszen a mecseki kiesés után nagyon eredményes futamot teljesítettünk, nagyon sok ponttal gazdagodtunk, és összességében a tempónk sem volt rossz a szakaszok többségén. Voltak hibáink, ezek kijavításán kell dolgoznunk a folytatásban, de úgy érzem, hogy minden megtett kilométerrel gyűlnek azok a nagyon hasznos tapasztalatok, amelyekkel folyamatosan gyorsabbak és eredményesebbek lehetünk a későbbiekben” – összegzett Gábor.

Székesfehérvár9

„Szerintem kihoztuk ebből a versenyből, amit lehetett, ebben a mezőnyben pedig nagyon jó egy erős második hely. Láthattuk, hogy többen is hibáztak, nem volt egyszerű végig koncentráltan és pontosan autózni ebben a melegben, ezért is örülök annak, hogy szereztünk 28 pontot és előrébb léptünk a tabellán” – tette hozzá Gergő.

A Német Motorsport párosa a hatodikról a negyedik helyre lépett a bajnoki pontversenyben, és a hátralévő futamokon óriási harc várható majd a dobogós pozíciókért.

Kövesd a Német Motorsportot a Facebookon: https://www.facebook.com/NemetMotorsport

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: