DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
Rali

Új csillag a magyar raliban: Német Gábor nyert Diósgyőrben

Pályafutása első szakaszgyőzelmét további négy követte és végül első futamgyőzelmét is behúzta Német Gábor Németh Gergellyel az oldalán: új páros a hazai rali trónján.

A magyar bajnokság második, egyben első aszfaltos futamának adott otthont a mögöttünk hagyott hétvégén a Diósgyőr Rali, amelyre ugyan a megszokotthoz képest meglehetősen visszafogott létszámú mezőny adta le a nevezését, de az első helyekért ugyanazok a nevek csatáztak, mint máskor, így a győzelemnek ezúttal is komoly értéke volt.

Éppen ezért nagy dolog az, hogy új győztest avatott a hazai ralitársadalom: a Peugeot Kupa korábbi bajnoka, Német Gábor eddig egyetlen futamon állt dobogón az ORB értékelésében, a tavalyi Salgó Ralin tudott harmadik lenni Németh Gergellyel az oldalán. A páros viszont idénre emelt a szinten, már Veszprémben is remek tempót diktáltak, csak akkor még a technika ördöge elvette tőlük a sikeres végeredményt. Ezúttal viszont már nem: Németék az első gyorsaságitól kezdve vagy az első, vagy a második helyen autóztak, szombaton a legendás mályinkai pályán megszerezték az első szakaszgyőzelmüket, vasárnap pedig abszolút dominálni tudtak.

Mályinka



A második napon hat szakaszból négyszer is ők voltak a leggyorsabbak, és végül annak ellenére is az élen zártak, hogy közben kaptak egy defektet. A pontot az i-re azzal tették fel, hogy a bükkszentkereszti power stage-et is megnyerték, így ORB-pályafutásuk első abszolút futamgyőzelme mellé az összes pluszpontot is bezsebelték, így kimaxolták a diósgyőri hétvégét. 

A második helyen Veszprémhez hasonlóan Turán Frigyes és Zsiros Gábor zárt, akik ezzel át is vették a vezetést a bajnokságban, míg a dobogó alsó fokára Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt állhatott fel, akik ezzel idén először szereztek pontokat.

A Diósgyőr Rali végeredménye:

1. Német Gábor, Németh Gergely Skoda Fabia RS Rally2
2. Turán Frigyes, Zsiros Gábor Volkswagen Polo GTI R5 +9,6
3. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt Skoda Fabia Rally2 Evo +1:16,4
4. Klausz Kristóf, Papp Tamás Skoda Fabia Rally2 Evo +1:29,4
5. Trencsényi József, Verba Gábor Skoda Fabia Rally2 Evo +3:20,1

A bajnokság állása két futam után:

1. Turán Frigyes, Zsiros Gábor Volkswagen Polo GTI R5 67 pont
2. Német Gábor, Németh Gergely Skoda Fabia RS Rally2 57,5 pont
3. Klausz Kristóf, Papp Tamás Skoda Fabia Rally2 Evo 51,5 pont
4. Csomós Miklós, Nagy Attila Skoda Fabia Rally2 Evo 50 pont
5. Tóth Tibor, Szabó József Skoda Fabia Rally2 Evo 41,5 pont

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: