DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Mélyről indult, győzelemmel zárult 2023 Karsaiék számára

Az első szakasz negyedik kanyarjában történt balesettel kezdődött Karsai Zsolt és Szilágyi Sándor szezonja, később viszont két futamgyőzelemmel odaértek a kategória dobogójára.

Az ORC 2WD kategória címvédőjeként nagy reményekkel vágott neki a 2023-as idénynek a Karsai–Szilágyi páros, de a szezonnyitó Székesfehérvár Rali rögtön keresztülhúzta a számításaikat – ami rá is nyomta a bélyegét a későbbiekre.

„A negyedik kanyarig jutottunk” – tekintett vissza a királyszentistváni balesetre Karsai Zsolt. „Murva gumival mentünk az aszfalton, és sok lett, beestünk, vége is lett a futamunknak, az autó is eléggé összetört. Ott sajnos nagyon el is ment a lendületem, de a srácoké megmaradt, és a Salgó Ralira meg is csinálták az autót, de ott is volt még egy műszaki problémánk, ami miatt szuperraliznunk kellett, és alig szereztünk pár pontot. Nem gondoltam akkor, hogy dobogóra állhatunk” – mesélte a pilóta.

karsai



Az idény második fele viszont jobban sikerült: a Mecsek Ralin megnyerték a P13-as kategória értékelését, majd a tragikusra sikerült Veszprém Ralin nem változott a bajnokság állása, végül a szezonzáró nyíregyházi futamon ismét remek autózást mutattak be, és újabb győzelmet arattak. A két sikernek köszönhetően pedig mentették a menthetőt: odaértek a P13 év végi dobogójára.

„A kategóriatársakkal megint megvolt a jó hangulat év közben, arra ezúttal sem lehetett panasz! A versenyzésünk kicsit megsínylette az év kezdetét, igazából az autón finomítgattunk és 2024-re gondoltunk később, de Nyíregyházára azért igyekeztünk felkészülni, és meg is lett az eredménye: a kategória megnyerése mellett az ORC abszolút dobogójára is felállhattunk ezen a futamon. Az idény eleje nagyon lent volt, de a végére felülre kerültünk a hullámvasúton” – összegzett Karsai.

A csapat már készül a következő idényre, ahol a terveik szerint lesznek változások.

„Eladjuk a bódét, és építünk egy új autót, más futóművel, más súlyponttal, igyekszünk előrébb lépni, aztán meglátjuk. Köszönjük a partnereinknek az idei támogatásukat, reméljük, hogy jövőre is megmarad a lendület. Csak az első szakaszon majd kicsit óvatosabb leszek…”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: