DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Tizenöt év után szerzett első helyet Bodogán Ferenc

Megnyerte az ORC P13-as kategóriájának 2023-as értékelését a Bodogán, Sántha páros: a Lada VFTS-sel versenyző kettős végig stabilan hozta az eredményeket és megszerezte az ORC 2WD bajnoki címét, valamint az ORC abszolút negyedik helyét is.

A szezonkezdet még nem sikerült igazán jól Bodogán Ferenc és Sántha Zoltán számára, hiszen a Székesfehérvár Ralin kiestek, csak szuperralival álltak vissza másnap, de aztán a Salgó és a Mecsek Ralin is a P13-as kategória második helyére hozták be a VFTS-t, ezzel pedig megalapozták az idény második felét.

„Csak azon az egy futamon kellett szuperraliznunk, a Salgón és a Mecseken viszont nagyon sok gyorsaságit meg tudtunk nyerni, nagyon jó időket autóztunk. Mindkétszer másodikak lettünk a végén különböző okok miatt, de a tempónk megvolt” – tekintett vissza a szezon azon időszakára Bodogán Ferenc.

bodogán



A félbeszakadt Veszprém Rali után következett a Győr Rali, ahol a páros megszerezte idei első és egyetlen  futamgyőzelmét, amellyel már átvették a vezetést a bajnokságban és közel kerültek a hőn áhított bajnoki címhez. A Nyíregyháza Ralin ennek megfelelően autóztak, meg is tudták tartani a vezetést és egy újabb második hellyel révbe értek: öt dobogós helyezéssel ők lettek 2023 bajnokai az ORC P13-ban. 

„Azt szoktam erre mondani, hogy két ház árába és tizenöt évbe került, de csak meglett” – mondta a bajnoki címről a pilóta. „Igazából egyszer vettük át a vezetést, a Győr Rali után, és azt sikerült megőriznünk Nyíregyházán is. Ott is mi vezettünk a szombati nap végén, csak egy műszaki hiba miatt sokat veszítettünk, így lettünk másodikak, de az is elégnek bizonyult a bajnoki címhez. Sok szakaszt nyertünk idén, több versenyen is sikerült igazán jól autózni.”

„Összességében maximálisan elégedett vagyok az évünkkel, az autó jól működött, a csapatom fantasztikusan dolgozott, és mivel mi hobbisták vagyunk, az eredmény mellett a jó szájíz és a jó hangulat is nagyon fontos nekünk, idén pedig erre sem lehetett panasz. Ez a tervünk jövőre is, az autó marad, kicsit próbálunk persze fejleszteni rajta, de a lényeg 2024-ben is az lesz, hogy jól érezzük magunkat” – tekintett előre Bodogán.

„Köszönöm a csapatnak a remek munkát, a családomnak azt, hogy tolerálják ezt a hobbimat és köszönöm a partnereknek, különösen az Ivanics Kft.-nek a támogatást, remélem, hogy a bajnoki címmel meg tudtuk ezt hálálni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: