DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

László Martinék nyerték a Szilveszter Ralit

A Topp-Cars belharcát és kettős sikerét hozta az idei Szilveszter Rali: László Martin és Zsiros Gábor győzött Petr Semerád és Danny Persein előtt.

A Topp-Cars örülhetett igazán az idei Szilveszter Ralin végén. A hagyományoknak megfelelően a Hungaroringen (egy belső és egy külső pálya kialakításával) megrendezett tét nélküli évzáró versenyen ugyanis a szentlőrinci csapat két autója csatázott az első helyért: László Martin régi-új navigátorával, Zsiros Gáborral állt rajthoz, míg a cseh Petr Semerád Danny Perseinnel szintén menetrendszerűen érkezett meg hazánkba az eseményre.

A két páros az első szakasztól kezdve gyűrte egymást, az elsőt bő öt másodperccel László nyerte, ebből a másodikon egy keveset visszaadott Semerád, így szerda este 4,8 másodperces előnnyel fordulhatott a magyar pilóta, majd a csütörtöki négy szakaszból az elsőt még ő húzta be, a következő hármat a cseh versenyző, ám ez sem bizonyult elégnek ahhoz, hogy utolérje Lászlót. Az Európa-bajnokságra készülő pilóta végül egy másodperccel előzte meg Semerádot, és szép győzelemmel búcsúztatta 2022-t.

 

A dobogó alsó fokára Csomós Miklós és Nagy Attila kapaszkodott fel, akik első ízben próbálhatták ki (legalábbis versenykörülmények között) a Tagai Racing Technology Citroen C3 Rally2-jét, amivel Mads Ostberg megnyerte az idei magyar bajnokságot. Mixi az első szakaszon rögtön hibázott, kiütötte a Citroen futóművét, amivel elvesztett fél percet, majd egy lassítóérintésért további tizenöt másodperc büntetést gyűjtött be, így nem volt esélye a győzelemért csatázni, de az utolsó körben már remek tempót autózott, és végül feljött a harmadik helyre.

Íme egy belsőkamerás felvétel Csomóséktól a második szakaszról:

 

A negyedik helyre Ifj. Ranga László és Rohrer Ádám jött be a Skodával, az ötödikre Puskádi János és Gódor Barnabás a vadonatúj RS Fabiával, legjobb nem R5-ösként Gyarmati Ariel és Juszku Lajos lett a hatodik a Mitsubishivel, Schubert István és Papp Tamás pedig a hetedik pozícióba hozta be a Ford Fiesta WRC-t.

A Szilveszter Rali végeredménye itt megtekinthető!

A verseny sajnos tragédiával indult, Kaposi László életét vesztette az első szakasz után. Nyugodjon békében!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: