DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 28. kedd
Rali

Vogelék a harmadik helyért csatáznak Szerencsen

Szezonzáró versenyére készül a Vogel Adrienn, Maricsek Miklós páros. A Roger Racing Team rali versenyzője és navigátora hétvégén a Zemplén Ralin áll rajthoz a Peugeot-kupában.

Félnapos teszttel hangolt a duó a Szerencs központú küzdelmekre, a cél az, hogy a márkakupa harmadik helyén zárjanak a versenyen, mely idén ugyan nem Eb-futam, de kandidáló rendezvény a jövő évi kontinenstornára. 

vogel_dunakanyar_2022_023„Direkt délután kezdtük a tesztet, hogy tudjunk menni sötétben is, nagyon jól sikerült. Csütörtökön és pénteken pályát írunk, szombaton és vasárnap pedig jön a verseny, mindkét napon három pályán hat gyorsasági szerepel a programban. Nincs sok különbség a korábbi pályákhoz képest, az időjárás is hasonló, talán egy kicsit csúszósabb lesz, mint az előző években. Felhordásra számítunk, de szerencsére ismerjük a pályákat” – nyilatkozta Vogel Adrienn. 

A versenyző idén új navigátorral, korábbi párja, Notheisz Ivett kedvesével, Maricsek Miklóssal vágott neki a szezonnak. Az egyéves közös munka tanulságairól is beszéltek: „Miklós nagyon sokat segített abban, hogy bátrabb legyek. Jobban el merem hinni a tapadást, nem visz bele hülyeségbe, tudja a határaimat, és azt is, hogy azokat mennyire lehet feszegetni.” 

Maricsek Miki is elégedetten kommentálta a közös idényt: „Nagyon jó Adrival dolgozni, mert ért ahhoz, amit csinál. Tudja, hogy mit akar, és ami a legfontosabb, hogy elfogadja a tanácsomat. Épp ezért tudunk hatékonyan dolgozni, mert tudok segíteni neki abban, hogy jobban lásson, az improvizálásban pedig kölcsönösen erősítjük egymást.”

A VIII. Therwoolin Zemplén Rallyn az etapokkal együtt 624,88 km-es táv vár a mezőnyre, ebből 152,58 km a gyorsok hossza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: