DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Ózd-Eger Rali: Tizedekért ment a harc, Hadik az élen

Eső kavarta meg az erőviszonyokat az Ózd-Eger Rali első napján, ahol tizedmásodpercekkel nyert Hadik András. A mezőny két világsztárja közül csak Kopecky fért be az első három közé.

Hihetetlen küzdelmek zajlottak a magyar ralibajnokság idei második fordulójának első napján. A szombat az Ózd környéki Sátáról és Királdi körről szólt, mindkét gyorsaságit háromszor kellett teljesítenie a mezőnynek. Az első négy szakaszt sorra nyerte Turán Frigyes, ám az egyiken Hadik Andrással, a másikon pedig Csomós Miklóssal holtversenyben ért be. Az utolsó két szakaszra egyre erősödött az eső intenzitása, ami Kopeckynek kedvezett: a cseh ász mindkettőt behúzta, bár ehhez az is kellett, hogy Turán önhibájából lecsúszott az első helyről.

8d1st2rub31y7q3s8qlt_lg



A szoros küzdelemet a címvédő és listavezető Hadik nyerte, aki öt pontot be is zsebelt. Mögötte Kopecky minimális, 0,9 másodperces hátránnyal a második helyen ért célba, míg a hibázó Turán a harmadik lett 3,3 másodperccel lemaradva. A két világsztár, a regnáló WRC2-es bajnok Mads Ostberg és a 2018-as WRC2-es bajnok Jan Kopecky közül csak előbbi fért be az első háromba: Ostberg 6,7 másodperccel zárt Hadik mögött a negyedik helyen. Az ötödikként leintett Csomós Miklós parádés napot teljesített, szakaszt nyert és kimagasló időket autózott, de az eső többek között őt is hátráltatta.

Az ORC-sek közül Bacsa Tamás emelkedett ki, aki abszolútban is top tizes időket autózott. A kétkerekeseket és a Peugeot-kupa értékelését Német Gábor vezeti. A reggeli második gyorson a rali2 mezőnye egy baleset miatt nem ment át, értesüléseink szerint elütöttek egy médiamunkást, akinek eltört a lába.

Vasárnap Eger környékén más jellegű pályákon nyolc szakasz vár a mezőnyre. Részletes eredmények a rallylive.hu oldalon olvashatók.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: