DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Hadik András 2020 magyar ralibajnoka

Turán Frigyes dominált a Mikulás Ralin, de a bajnoki címet a listavezetőként érkező Hadik András húzta be - 2009 és 2018 után harmadszor ért fel a hazai ralibajnokság csúcsára.

Óriási csatát és az utolsó méterekig tartó izgalmakat hozott az idei Mikulás Rali, a hazai ralibajnokság szezonzárója. A futamra négyen érkeztek bajnoki reményekkel, Hadik András vezetett 11 ponttal Turán Frigyes és Vincze Ferenc, illetve 12-vel Velenczei Ádám előtt, így Hadik volt az egyetlen, akinek nem kellett igazán sietnie. A többieknek mind nyerniük kellett ahhoz, hogy legyen igazán esélyük, ezt pedig igazából egyedül Turán tudta beváltani: egy híján az összes gyorsaságit megnyerte a magyar értékelésben és összességében egyértelműen a többiek fölé nőtt.

Az ő futamgyőzelme nem is forgott veszélyben, a kérdés az volt, hogy mi történik mögötte. Vincze egy technikai hiba miatt elég hamar kiszállt a harcból, a váltójával akadt gond, így nem tudta tartani Turánék tempóját, Velenczei murván ezúttal nem tudott igazán gyors lenni (mármint Turánhoz képest), úgyhogy az volt az igazi kérdés, hogy Hadik beér-e elég jó helyen ahhoz, hogy meglegyen a bajnoki címe. A fordos pilóta nyert egy gyorsaságit és feljött a második helyig, majd a power stage-en már nem kellett sietnie - legalábbis utólag ez derült ki...

hadik



Ugyanis elég nagy volt a kavarodás az értékeléssel kapcsolatban, nem igazán lehetett tudni, hogy az abszolút második helyen végző Eric Cais, illetve a harmadik Bútor Róbert számít-e a bajnoki értékelésben, vagy sem - a cél után derült ki, hogy nem, így Hadik lett a második és a power stage-en is szerzett egy pontot, így azzal az egyetlen egy ponttal megnyerte a bajnokságot. Turán nem nagyon tudott mit mondani: 2018-ban pontosan ugyanígy lett vége, az utolsó gyorsasági eredménye döntött közte és Hadik között, akkor is Hadik javára.

A bajnoki harmadik Vincze lett, aki végül a rossz váltóval is csak 1,3 másodperccel maradt el Hadiktól, a negyedik helyen pedig Velenczei zárta az évet.

Érdekes története volt egyébként a futamnak, hogy a nagylőtéri pályán verseny közben egy éles bombát (!) találtak, így azt a szakaszt etappá nyilvánították, amíg el nem hárították a veszélyt - szerencsére ezt sikerült megoldani, nem lett belőle probléma.

Az eredmények itt elérhetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: