Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 20. szerda
Rali

Elhunyt Jelen István

Fontos alakját gyászolja a magyar autósport: 70 éves korában távozott közülünk Jelen István, aki a Mecsek Rali rendezőjeként alkotott maradandót a hazai versenyéletben.

Három évtizeden keresztül ő szervezte a mecseki versenyt, amelynek nem csupán a hazai naptárban volt bérelt helye – bár a 2020-as kiadás a járványhelyzet miatt elmaradt –, hanem 2011-ben egy nemzetközi sorozatba, az Intercontinental Rally Challenge-be is bekerült, a közelebbi múltban pedig a Historic Európa-bajnokság egyik helyszíne volt.

A Pécs Aktuál ezekkel a szavakkal emlékezett rá: „Bár a tekintete és a legendás szakálla miatt rigorózusnak tűnt, aki közel került hozzá, pontosan tudta, hogy mindenkinek mindenben segít. Hosszú éveken, évtizedeken át ezt tette mindazoknak, akik a ralisport, illetve a hegyiversenyek résztvevői voltak. Annak idején Erdélyből érkezett, s szinte rögtön kopogtatott a Pécsi Volán ajtaján. A műhelyben tett-vett, szerelt, itt került közvetlen kapcsolatba a versenyzőkkel.”Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?