DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Vincze vezet Egerben, Turán felborult

Két gyorsaságin van túl a hazai ralis mezőny az Eger Ralin - Vincze Ferenc és Hadik András húzott be egyet-egyet, az előző versenyt megnyerő Turán Frigyes viszont felborult.

Szombat délután és este két gyorsaságival megkezdődött az Eger Rali, a Pétervásári elág - Sirok közötti lobogós, több mint 23 kilométeres pályát kellett teljesíteni kétszer - egyszer még világosban, majd egyszer már sötétben. Elsőre a bajnoki címvédő Vincze Ferenc és Igor Bacigál bizonyult a leggyorsabbnak, 5,7 másodpercet adtak az eddigi egyetlen futamot megnyerő Turán Frigyesnek és Bagaméri Lászlónak, a harmadik helyen Velenczei Ádám és Szőke Tamás, a negyediken pedig Hadik András és Kertész Krisztián futott be - a 2018-as bajnok már közel tíz másodpercet kapott, a többiek pedig jelentősebb hátrányba kerültek.

A sötétben aztán Turán hibázott és első rajtolóként felborult - a versenyzőknek nem lett bajuk, nagyon az autó sem tört össze, viszont kaptak több mint három percet, így az abszolút helyekre már nincs reális esélyük. A szakaszt végül Hadik nyerte 2,6 másodperccel Velenczei és 4,6-tal Vincze előtt, így az első nap végén Vincze vezet 4,7-tel Velenczei és kereken 5-tel Hadik előtt - rendkívül szorosnak ígérkezik a háromszor három gyorsaságit tartalmazó vasárnap.

Az eredmények itt elérhetők!



vincze bitto

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: