DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Maszkokkal segít a Gulf Racing Hungary csapata

Amíg nincs versenyzés, a csapat speciális, antibakteriális maszkokat biztosít a rászorulók számára Balla Mihály országgyűlési képviselőn keresztül.

Velenczei Ádám új csapattal, új autóval és új navigátorral tervezi az idei szezont. A Topp-Cars csapat által biztosított Skoda Fabia R5 Evo jobban kézre áll a fiatal versenyzőnek és Szőke Tamás személyében bajnok navigátort tudhat maga mellett. A GulfRacing Hungary színeiben induló legénység nem lesz egyedül, hiszen Strider Zoltánék egy Peugeot 208 R2-vel, míg Szilágyi Patrikék egy BMW-vel szállnak be az egységest megjelenést ígérő csapatba és Vánsza Zsolt is több futamra beugrik! Természetesen, majd ha elkezdődik a bajnokság… Addig is a csapat megpróbálja kivenni a részét a társadalmi szerepvállalásból és speciális, antibakteriális maszkokat biztosít a rászorulók számára Balla Mihály országgyűlési képviselőn keresztül.

GulfRacingHungary_maszk_atadas



Velenczei Ádám már nagyon versenyezne, de így van ezzel mindenki, akinek élete ez a technikai sportág. „Évről évre nehezebb összerakni a hátteret. Már novemberben elkezdtük az idei szezont felépíteni. Köszönettel tartozom a Citroënnek és a TRT Europe-nak az egész éves támogatásért. A Citroën C3R5-el a harmadik helyen fejeztük be a bajnokságot, ami szerintem szép eredmény.” – beszélt tisztelettel a tavalyi évről Ádám. „Január elején volt szerencsém kipróbálni egy Skoda Fabia R5 Evo versenyautót. Úgy érzem, hogy az én vezetési stílusomnak jobban fekszik a Fabia. Úgy döntöttünk, hogy ez lesz az irány idén. Már korábban mentem két futamot is Skodával, voltak jó részsikereink. Az első versenyen harmadikak lettünk. Bizakodó vagyok az évre vonatkozóan, már csak az a kérdés, hogy mikor indulhat el a szezon, mikor tudunk újra versenybe szállni. Remélem, hogy minél előbb.”

GulfRacingHungary_FabiaR5_design_2

Nem csak az autó, de a csapat is új lesz. Vagy inkább régi? „Egy többszereplős csapat részesei leszünk. A GulfRacing Hungary egy összeszokott csapat, idén annyi változott, hogy egységes designnal indulunk, és különböző kategóriákban képviseltetjük magunkat. Strider Zoli egy Peugeot 208 R2-vel indul, Szilágyi Patrik az M3-as BMW-vel az ORC bajnokságban szerepel és Vánsza Zsolti beugróként szerepel majd több versenyen.”

Új csapathoz és az új autóhoz új navigátor is dukál… Nagyon rutinos név szerepel majd Ádám mellett, hiszen Szőke Tamás már több, tehetséges pilóta mellett bizonyított és a két abszolút bajnoki címe is tiszteletre méltó.

„Régóta kerülgettük egymást Ádámmal és ugyanakkor nagyon izgatott az is, hogy a FabiaEvo-val versenyezzek.”– mondta az új csapatról Tamás. „Szerencsés vagyok, hiszen sok márkával mentem már és én nagyon hiszek ebben az autóban és a nemzetközi eredmények is bizonyítják, hogy ez egy jó választás. Fiatal pilótával szerettem volna versenyezni, olyannal, akiben látok alázatot, tiszteletet és motivációt a sport iránt. Kevés az ilyen versenyző, de Ádámban ezeket mind látom!”

Tamásnak is nagyon hiányzik a versenyzés és a versenyek hangulata. „Bízom benne, hogy augusztusban már mindenképp elindulhat a bajnokság és a szezon. Kicsit tartok tőle, hogy nagy lesz a kihagyás, amit éles versenyautóktól távol töltenek el a versenyzők és bízom benne, hogy mindenkiben meg lesz a kellő visszafogottság az első teszteken és versenyen, hiszen nagy tempót diktálunk.Ádámnak új lesz az autó, új a csapat, de biztos vagyok benne, hogy hamar be tudja majd lakni az autót.”

„Március elején úgy éreztem magam, hogy fizikailag és mentálisan is nagyon jó formában vagyok, természetesen nagyon vártam már, hogy elkezdődjön a szezon.” – veszi vissza a szót Velenczei Ádám. „Sokat edzettem és az a célom, ha elindul a szezon, akkor minimum olyan felkészülten tudjak majd nekivágni, mint ahogy év elején indultunk volna.”

Az autóról és a csapatról még ennyit mondott Ádám: „A Topp-Cars már több külföldi bajnokságban és a magyar versenyeken is bizonyította, hogy nagyon jó autót tud biztosítani a versenyzői számára, így biztosak vagyunk benne, hogy a megfelelő csapatot választottuk és az Ő autójukkal indulunk majd.”

Versenyezni még nem tudnak, de aGulfRacing Hungary megpróbálja a csapat kivenni a részét a társadalmi szerepvállalásból is ezekben a veszélyes napokban. „Speciális maszkokat ajánlottunk fel Balla Mihály országgyűlési képviselő úrnak, hogy a megfelelő helyre jutassa el őket.”

A csapatvezető, Strider Zoltán is versenyezne már: „Nagyon várjuk, hogy elkezdődjön a szezon. Ádámékkal régóta együtt dolgozunk. 2014-ben béreltünk először autót tőlük és ez a kapcsolat azóta is töretlen és nagyon jól tudunk együtt dolgozni velük. Egységes csapatot még soha sem tudtunk összehozni, mindig egy kicsit eltértek az autóink, de idén a GulfRacing Hungary versenyautói és sátrai összetéveszthetetlenek lesznek az amúgy is színes magyar mezőnyben. Szeretnénk szépen kinézni és gyorsan menni a ralipályákon.”

Zoliék is váltanak 2020-ra: „Új autóval támadunk idén. Az erős, össz-kerekes Mitsubishi után beültünk egy kétkerekes, gyengébb Peugeot 208 R2-be, de semmiképp sem mondanám visszalépésnek ezt a döntést, hiszen már az első tesztméterek megtétele után is kiderült számunkra, hogy ez egy ízig-vérig versenyautó, minden porcikáját a gyárban versenyzésre tervezték és ennek megfelelően hatalmas érzés vezetni. Mindenképp előrelépés!”

GulfRacingHungary_P208_gepkonyvezes_1

A korona-vírus okozta válságról pedig így vélekedik a csapatvezető: „Nehéz helyzetben vagyunk, hogy nincsenek versenyeink. De jól látjuk, hogy sokan sokkal nehezebb helyzetben vannak és a mindennapi életüket kellett átalakítani a járvány miatt. Segíteni szeretnénk a magunk módján, sokat gondolkoztunk, hogy mivel tudnánk ezt a legjobban megtenni. Kapóra jött, hogy az egyik beszállítónk - aki egyébként egy szűrőket gyárt – néhány héttel ezelőtt elkezdett antibakteriális maszkokat gyártani, hiszen igazából az is egy levegőszűrő, csak most sokkal fontosabb, mint bármi más. Ekkor döntöttünk úgy Ádámékkal, hogy bár rengeteg maszk érkezik a napokban az országba, de félő, hogy ezek közül elég sok a silányabb minőségű és néhány óra után gyakorlatilag el lehet dobni… Ez egy többször felhasználható, mosható, vasalható, fertőtleníthető termék és ezzel szeretnénk segíteni olyan helyeken, ahol ezt tényleg szükséges és nagyra értékelik.”

A csapat partnerei:

Betonútépítő, SIVA Group, Euroaszfalt Kft., GulfLubricants Hungary, Közmű Alagút, STRAVIA, Forvett, Confidenza, Tiszta Víz Üzletház, LEAD DESIGN, Szirt BAU Kft., EFTECH, Ka-Ba Kft., HonorTrans-Sped kft.,Pápai Beton Kft. FLOW FUEL, Schönherz Informatikai Stúdió, Láng, BM Komp, WimmerTrans, Hardy WorkingTools, Dr. Rettig Richárd

Kiadja: Dudás Endre, a GulfRacing Hungary sajtófelelőse

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: