DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

A Historic ralibajnokságban esélyes Toyotán is megjelenik a Macskaárvaház logó

Újabb sikereket könyvelhet el az autósportban a kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző, Kiss Norbi állat- és természetvédő alapítványa, a Macskaárvaház.

A magyar historic ralibajnokságot vezető bajnok pilóta, Fehérvári Csaba legendás Toyota Corolla versenyautóján helyezi el a Macskaárvaház logóját és népszerűsíti az állatvédelem ügyét a hazai rali versenypályáin.

Fehérvári Csaba a formula.hu-nak elmondta: ő maga és családja is állatvédők, ráadásul solymári műhelyük környéke is egy kisebbfajta macskaárvaház, hiszen a környék számos gazdátlan állata jár hozzájuk enni, ezért munkatársaival már rendszeresítettek is tálakat számukra. Csaba, aki az idei magyar Historic ralibajnokság esélyese, már következő futamukon, a Mecsek Ralin és az azt követő Nyíregyháza Ralin is a Macskaárvaház logójával az autóján indul majd.

historic 1



- Nagyon pozitív élmény volt a Kápolnai Macskaárvaház meglátogatása, Kiss Norbiék igazán minőségi munkát végeznek az állatvédelemben és ha ilyen ütemben folytatják a környék fásítását, lassan a Google Earth-ön is jól látszódik majd az a kis erdő, amit létrehoztak - mondta mosolyogva Fehérvári Csaba, akinek Toyota Corolla raliautója óriási feltűnést keltett a kis Heves megyei faluban.

historic 2

- Nagyon örülök, hogy meglátogatott minket Csaba Kápolnán, és sokunk örömére elhozta fantasztikus raliautóját is - mondta Kiss Norbi, aki elárulta: az idei Kamion-Eb zárófutamát követően várhatóan ő is részt vesz egy veterán autóversenyen, természetesen egy matuzsálem korú Mercedes AMG-vel. Norbi hozzátette: óriási népszerűségnek örvend Magyarországon a Historic raliversenyzés - ő maga is követi a bajnokság állását - ezért várhatóan rengeteg emberhez jut majd el így is a Macskaárvaház állat- és természetvédő üzenete.

Kiss Norbi hozzátette: természetesen nagyon szurkol Csabáéknak a bajnokság megnyeréséhez, majd hozzátette: neki már szerencsét hozott a Macskaárvaház logó, hiszen abban az évben szerezte egyik Európa bajnoki címét, amikor az alapítvány különleges, művészi igényű logója fent volt a versenykamionján.

logó

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: