DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Műszaki hiba fosztotta meg Benit a dobogó esélyétől

Műszaki probléma hátráltatta a Hangodi Bendegúz - Kulcsár Dániel duót a Székesfehérvár Rali második versenynapján. A HQ Racing párosa a hiba előtt már közel volt a dobogóhoz, végül az ötödik helyen zárták a versenyt.

„Igazából nincs okunk panaszra, beértünk, behoztuk az autót karcmentesen. Egy dolog miatt mégis kicsit szomorú vagyok: három gyorsaságit, a második kört, úgy kellett teljesítenem, hogy etap programmal ment az autó. A hiba előtt folyamatosan gyorsultunk, a mai harmadik gyors után negyedik voltam, és csak 12 másodpercre az előttünk lévőtől, ami abszolút behozható. Jó csata lehetett volna belőle, és szerintem bennem lett volna a dobogó. Most így adta ki, kár érte, de így sem lehet okunk panaszra, mert a Power Stage-en megint harmadikak lettünk, a végén pedig ötödikek, pár másodpercre Riskó Danitól.

190609_Hangodi_Bendeguz_1



Összességében nagyon jó volt a Székesfehérvár Rali, nagyon tetszettek a pályák. A Csákberény – Pusztavám gyors különösen a szívemhez nőtt, jókat is jöttünk rajta, főleg az utolsó körre vagyok büszke. A hosszabb gyorsok ritmusát még nem találom, de a fejlődés látszik. Most lesz egy hosszabb szünet a raliban, a következő versenyre szeretnék még többet készülni, és persze közben lesznek ralikrossz futamok is,” summázta a fehérvári versenyt Beni.

A HQ Racing számára két hét múlva egy ralikrossz futammal, a CEZ sorozat sosnovái állomásával folytatódik a szezon. A csehországi versenyre június 22-23-án kerül sor.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: