Steward
Strommer Benjamin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 27. szerda
Rali

Dupla győzelemmel zárta a Székesfehérvár Ralit a Korda Racing

Kettős futamgyőzelemmel zárta a magyar rali bajnokság idei harmadik állomását a Korda Racing, az ORB-ben Vincze Ferenc és Bacigál Igor szezonbeli harmadik győzelmét ünnepelte, az ORC-ben Hevesi István és Józsa Péter állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Bizakodva tekintett az idei Székesfehér Rally elé a Korda Racing, hiszen versenyzőpárosukkal, Vincze Ferenccel és Bacigal Igorral nagyszerű sorozattal érkeztek a koronázó városba. A csapat és a pilóta eddigi közös története során mindhárom versenyét győzelemmel zárta, ráadásul Vincze a futam címvédőjeként várta a rajtot. A páros esélyeshez méltóan kezdte a ralit, élre állt az első gyorsaságin, azonban Hadik András a második szakaszon átvette a vezetést. Mivel Vincze és Hadik a szombati záró szakaszon tizedre azonos idővel érkezett célba, így hajszálnyi előnnyel a bajnoki címvédő zárta az élen az első napot. Vasárnap folytatódott kettejük parázs csatája, az utolsó előtti szakaszon azonban Hadik defektet kapott, Vincze pedig átvette a vezetést. Mivel a szervezők a záró szakaszt biztonsági okokból törölték, így az idei szezonban immár harmadszor a Korda Racing párosa állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

KR_Szekesfehervar_Rally_01„Négyből – négy!!!” – köszöntötte boldogan Vincze a rali céljában Korda Eriket, utalva arra, hogy a pilóta eddig valamennyi versenyét megnyerte a Korda Racing versenyautójával. „Ezúttal szerencsénk is volt, mert ha csak egy kicsivel is, de Hadik Andrisék gyorsabbak voltak, megérdemelték volna a győzelmet, de úgy érzem megdolgoztunk a szerencsénkért. Az utolsó pillanatig ment kettőnk közt az adok-kapok és végül sikerült megszerezni a győzelmet, aminek elmondhatatlanul örülünk.” A páros boldogsága érthető, hiszen újabb győzelmükkel több, mint ötvenpontos előnyre tettek szert a bajnoki ponttáblázat élén. A Korda Racing azonban legalább ennyire értékes győzelmét ért el az ORC-ben is, ahol Hevesi István a fizikai törvényeit meghazudtolva zárt az élen úgy, hogy az ORB értékelésben is pezsgőt bonthatott volna, hiszen a nagyabszolút ötödik helyen teljesítette a távot az öregecske Mitsubishivel. Ennek ellenére a Korda Racing csapatát sem kerülték a nehézségek el ezen a hétvégén. Makovics Ádám egy kisebb betegséggel állt rajthoz, a benzingőz viszont megtette hatását, a verseny végére már jobban érezte magát az M3-as BMW pilótája és végül népes kategóriája 13. helyen teljesítette a távot. Vizelli Károly szinte a teljes versenyt háromhengeres motorral teljesítette, ennek ellenére kategóriája harmadik helyen zárt. Kerék Balázs a szombati második szakaszon szenvedett balesetet, de vasárnap visszatértek a versenybe és végül célba vitték a Citroent. 

KR_Szekesfehervar_Rally_10

„Fantasztikus volt ez a hétvége! Minden autónk a célban, megnyertük az ORB-t és az ORC-t is, ennél többet aligha kívánhattam volna!” – összegzett Korda Erik. „Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz Fehérváron és így is lett, Hadik Andris nagyon gyors volt és sajnáljuk, ami történt, de azt gondolom Ferkóék is megérdemelték a győzelmet. Hevesi Pistire már tényleg nem találok szavakat, elképesztő amit művel a Mitsubishivel! Az hogy megnyerte az ORC-t egy dolog, de hogy az R5-ösöktől hemzsegő nagyabszolútban is beférkőzött az első ötbe, az egészen elképesztő. Makovics Ádám betegséggel küzdve teljesítette a versenyt, idén először Vizelli Kareszék is meglátták a célt, Kerék Balázs pedig egy baleset után visszatérve érkezett ma célba, újabb értékes tapasztalatot gyűjtve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?