DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

ORB: Hadik az élen, Vincze és Velenczei a nyomában

Turán Frigyes még a rajt előtt kiszállt a játszmából, de így is hárman küzdenek a Székesfehérvár Rali első helyéért - rendkívül kiélezett a helyzet az első napot követően.

Óriási küzdelmet hozott a Székesfehérvár Rali első versenynapja, amelyen a 13 kilométeres Kőhányás-Oroszlányt kellett három alkalommal teljesítenie a mezőnynek. Az élmezőnyből Turán Frigyes már a rajt előtt kiszállt a harcból, a pályafelíráskor ugyanis túllépte a megengedett sebességet, amely miatt fél perc büntetést kapott, ez pedig megpecsételte a sorsát, hiszen gyakorlatilag tizedekre üldözték egymást a riválisok az élen.

hadik_4



Az első helyért nélküle is hárman szálltak ringbe, az első két futamot megnyerő Vincze Ferenc mellett a címvédő Hadik András, illetve a citroenes Velenczei Ádám is parádés tempót diktált. Az első szakaszon Vincze egy másodperccel gyorsabb volt Hadiknál és szűk néggyel Velenczeinél, a másodikon Hadik-Velenczei-Vincze volt a sorrend, míg a harmadikon Vincze és Hadik tizedre egált ment, Velenczei pedig harmadik lett - így az első nap végén Hadik vezet 1,8 másodperccel Vincze és 4,4-gyel Velenczei előtt, még bármi történhet köztük holnap. Vincze egyébként nem volt maradéktalanul elégedett saját teljesítményével, a defektre is nagyon figyelt, Hadikot pedig lázas betegsége hátráltatta valamelyest - meglátjuk, hogy ki bírja jobban a vasárnapi kilenc gyorsaságit.

A negyedik helyen Balogh János áll, az ötödik Osváth Péter már fél perc feletti hátrányt szedett össze, Hevesi István pedig ismét "megleckézteti" az R5-ös autókat, hiszen a Mitsubishivel ott van az abszolút hatodik helyen - őt követi a Miskolcon dobogós Német László, illetve a felzárkózásban lévő (a szakaszeredmények alapján negyedik, de hát a büntetés...) Turán.

Vasárnap reggel 9:00-kor kezdődik az első gyorsasági, Csákberény, Oroszlány és Guttamási kihívásait kell három-három alkalommal leküzdeniük a résztvevőknek.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: