DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Tóth-Szabó: Jókor jött fékhiba

Az elmúlt évek tapasztalatai és tanulása kezd beérni Tóth Tibor és Szabó József számára, akik az N-es Mitsubishi Lancer Evo IX-cel kifejezetten élvezetes versenyt teljesítettek az Eger Ralin.

A Rally Café Racing párosának kedvét még az sem vette el, hogy az ötödik gyorsasági előtt féket kellett szerelniük, ami miatt 11 percet késtek és 1 perc 50 másodperc büntetést kaptak. Ezzel a Production kategória második helyéről az ötödikre csúsztak, de sem az élményt, sem a tapasztalatot nem lehet elvenni tőlük.

Toth_2019_Eger_ORB_2019_EGER_MGR_Images_GM_034



„Nagyon jó verseny volt, szép időben! – mosolygott Tóth Tibi. – Már az első gyorsaságitól kezdve jól tudtunk menni. A futómű beállításunk nem volt tökéletes, de a szerelőnk, Zsolt tanácsára jó irányban indultunk el és egyre jobb lett az autó. A végére a gumikba is beletaláltunk, úgyhogy összességében nagyon élveztük.

A második kör első gyorsaságija előtt már éppen álltunk volna be az időellenőrzőre, amikor beesett a fékpedál. A főfékhenger durrant el, de szerencsére pont Eger előtt készített a szerelőnk egy alkatrészt, amivel le lehet dugózni a munkahengert és így legalább három keréken fogott a fék. 11 percig szereltünk, amiért közel két perc büntetést kaptunk, de még így is sokkal jobban jártunk, mintha egy féktávon ment volna el a fék.

Ezt a kört nem is erőltettem, mert két hátsó és egy első fékkel folyamatosan keresztbe akart állni az autó.

Toth_2019_Eger_ORB_2019_EGER_MGR_Images_GM_056

Amikor megjavítottuk el kellett telni egy kis időnek, mire elhittem, hogy újra van fék az autón. Másnap is sikerült jó időket autózni, de Bacsa Tomit nehéz lesz az idén megverni.

Végeredményben ötödikek lettünk, de kaptunk egy kupát, amit nem értek, hogy miért. Ha nincs a késésünk, akkor a gyorsaságin elért idők alapján másodikok lettünk volna, de ennek nincs jelentősége.

Jó verseny volt, az autó nagyon jó volt, mi is jól éreztük magunkat és szerintem a fékhibával még szerencsénk is volt, hogy nem a pályán történt. Én maximálisan elégedett vagyok.“

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: