DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Rali

Új szezon, új pilóták, új szakág a HQ Racingnél

Minden eddiginél nagyobb fába vágta fejszéjét a HQ Racing: idén három szakágban négy pilótával és öt autóval támad a budapesti alakulat. Ráadásul rögtön a szezon első hétvégéjén „duplázik” a csapat: míg Hangodi Bendegúz az Eger Ralin debütál a Peugeot 208 R2 Kupában, Takács Balázs, Mihalik Viktor és Horváth Csaba a Slovakiaringen viszi táncba a három Suzukit a Hankook Racer Cup szezonnyitóján.

„Ez egy borzasztó sűrű hétvége lesz a csapatnak. Beninek és a navigátorának, Kulcsár Dánielnek már csütörtökön jelenése van Egerben, a csütörtöki pályabejárás után péntek este egy szuperspeciállal kezdődik az éles verseny, majd szombaton hét gyorsaságit kell teljesíteniük. Én viszont a Slovakiaringen kezdek, ahol három pilótánk áll rajthoz a Hankook Racer Cupban. Közülük Takács Balázsnak már van tapasztalata a sorozatban, Mihalik Viktor, a Bikini dobosa és Horváth Csaba viszont az első métereit teszi majd meg versenyautó volánjánál, szóval nagy az izgalom,” – mondta el Hangodi Zoltán csapatvezető.

190328_Hangodi_Bendeguz_1



Természetesen a rali mellett a ralikrossz sem szorul háttérbe, olyannyira nem, hogy ebben a szakágban is komoly tervei vannak Hangodi Bendegúznak. „A CEZ Zóna Bajnokság Super Touring 1600-as kategóriájában indul Beni, aminek szintén most van az első versenyhétvégéje, de gondos mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy a teljes szezon szempontjából az az előnyösebb, ha most Egerben áll rajthoz. A hét folyamán volt egy rövid tesztünk, ahol kipróbálta a Peugeot-t és elégedett volt vele,” – mondta el Hango.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: