Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 18. kedd
Rali

Ifj. Kiss László szilveszteri győzelemben bízik

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 20. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen a szervezők is mindent megtesznek azért, hogy a rajongókat a lehető legjobban kiszolgálják. Ismét lesz élő rádiós és internetes közvetítés, a kilátogatók számára nyitva lesz a Gold-tribün, míg a parkolás – ahogy eddig mindig – most is ingyenes lesz. A versenyzők is nagyon készülnek már, az elmúlt két esztendő ezüstérmese, ifjabb Kiss László ezúttal már nyerni szeretne az évzáró viadalon.

Már nincs egy hét hátra, és elkezdődik a Szilveszter Rallye: a 20. alkalommal megrendezendő évbúcsúztatóra a hagyományoknak megfelelően a Hungaroringen kerül sor december 27-től 29-ig. A nézők idén is csak belépőjegy megvásárlásával juthatnak el a viadal belső és külső helyszíneire: a Hungaroringen található értékesítési pontokon vásárolja meg mindenki a 2500 forintba kerülő belépőjét, míg a 12 éven aluliak ingyen tekinthetik meg a versenyt.

„Ugyanúgy, mint eddig, idén is ingyenesen tudnak parkolni azok, akik autóval érkeznek a jubileumi 20. Szilveszter Rallye-ra, ők a mogyoródi pálya főbejáratával szemben kijelölt területen, illetve a Hungaroring nagy parkolójában tehetik majd le gépjárműveiket. Természetesen újra nyitva lesz a rajongók előtt a Gold tribün, illetve a mögötte lévő terület. A tavaly népszerűvé vált piactéren is színes kínálat várja az érdeklődőket” – mondta el Garamvölgyi Zoltán, a verseny egyik főszervezője.

Noha lesznek változások a 20. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n – például módosul a nyomvonal –, de olyan jól bevált dolgokhoz, mint a viadal rádiós és internetes élő közvetítése, ragaszkodnak a szervezők. A rádiós közvetítést a http://www.gtgstudio.hu/rrp/ oldalon követhetik nyomon az érdeklődők, míg az internetes televíziós közvetítésre a Rallye Rádió közösségi oldalán kerül majd sor, míg ha valaki az eredményeket online szeretné nyomon követni, az megteheti mindezt a www.rallylive.hu oldalon.

„A Hungaroring környékén egy tíz kilométeres sugarú körben a 92.4 hullámsávon lesz hallható pénteken és szombaton a Rallye Rádió élő adása. Több kamerával dolgozunk, mind a belső, mind pedig a külső szakaszokon, míg a stúdióban számos beszélgetéssel tesszük még érdekesebbé a kétnapos közvetítést” – fogalmazott a közvetítésért felelős Képes Tamás.

 

A versenyzők is javában készülnek már a 2018-as szezon búcsúztatására. Az elmúlt két évben mindannyiszor a második helyen végző ifjabb Kiss László nagyon fogadkozik, hogy harmadszorra már szeretné végre megnyerni a Szilveszter Rallye-t.

„Bízom abban, hogy rám is érvényes lesz a három a magyar igazság, és harmadszorra már sikerül végre megnyernem ezt a viadalt. Nagyon sajnálom, hogy nem lesz ott az indulók között az a Vincze Feri, aki 2016-ban és tavaly is nagy csatában legyőzött. Mindent megteszek a győzelemért, az autó minél jobb felkészítése érdekében Máriapócson tesztelünk” – jelentette ki a miskolci pilóta, aki a jól ismert Ford Fiesta R5-össel indul a versenyen. Hozzátette, az autó ugyan megszokott lesz, ám a navigátora már nem, hiszen felesége, Zsuzsanna májusra várja az első gyermeküket, így helyette ezúttal Nyírfás Yulianna diktálja majd az itinert.

Ahogy azt már az elmúlt években megszokhatták a szurkolók, a közszolgálati televízió idén is beszámol valamennyi napról az m1 csatornán, illetve élőben jelentkeznek majd a legfrissebb információkkal a Hungaroringről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?