Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 27. hétfő
Rali

Elhunyt idősebb Turán Frigyes

72 éves korában elhunyt id. Turán Frigyes. Fia, az ORB élmenője megható szavakkal búcsúztatta el, a kezdetekről és az idei bajnoki küzdelemről beszélve.

Az országos ralibajnokság ezüstérmese, Turán Frigyes a következő posztot tette közzé a Turán Motorsport Facebook-oldalon:

„Szomorú szívvel tudatom Veletek, hogy ma éjszaka, 72 éves korában elhunyt szeretett édesapám, példaképem, mesterem, Id. Turán Frigyes.

Emlékszem, mikor még kisgyermekként lelkesen szurkoltam édesapámnak a pálya szélén és élesen él bennem a kép, amikor Pécsett, aput látva eldöntöttem, hogy én is autóversenyző leszek.

Ő végig fogta a kezem, láttam a szemeiben, hogy szeretné, ha a nyomdokaiba lépnék és tovább vinném a Turán nevet a versenypályára. Tőle tanultam meg vezetni 6 évesen, Ő tanított meg a raliversenyzés minden csínjára-bínjára, apám mellett példaképem, mesterem és a leghíresebb navigátorom.

A Nyíregyháza Rallye-n minden erőmmel apuért harcoltam, neki szerettem volna megnyerni a bajnoki címet. Ez ugyan nem sikerült, mégis nagyon boldog voltam, hiszen büszke volt rám egész életemben.

Apu nélkül ez a karácsony (egyben az Ő születésnapja) biztos, hogy más lesz, de tudom, hogy mindig velem van, fentről figyel majd és a pálya szélén továbbra is szurkol a sikereimért.

Örökké a szívemben őrizlek!

Nyugodj békében Apu!”

A fotók az idei sportgálán készültek februárban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?